Van stage tot vast contract

4 min.

PMO
Personeel
SuperMAG
Verhalen

De opleiding Assistent Filiaalhouder wordt georganiseerd door VDAB, in samenwerking met PMO en ASAP Training & Events. Elke cursist moet een selectieprocedure doorlopen. “Ze hebben toen vooral gepeild naar mijn motivatie", vertelt cursist Jamal Benlamchich. "Ze vroegen of ik dit niet bekeek als iets tijdelijk, tot ik terug kon naar de horeca. Maar dat was niet het geval. Ik wou echt het roer omgooien. De retail was voor mij wel een onbekende sector. Maar, net zoals in de horeca, draait alles om de klant en dat sprak me wel aan.” 

Jamal Benlamchich

Andere cursisten kozen voor kleding- of elektronicazaken. Maar ik heb kennis van én passie voor voeding.

Jamal Benlamchich

In de drie maanden durende dagopleiding leert Jamal alles over de dagelijkse organisatie van een winkel: verkoop- en merchandising-technieken, klantgerichte communicatie, diefstalpreventie, voorraadbeheer, planningen maken ... Ook het financieel beheer, BTW en KPI’s komen aan bod. “In deze functie moet je immers financieel verslag kunnen geven aan je regiomanager of uitbater”, weet Jamal.

Hoe een team leiden en aansturen maakt ook een belangrijk deel uit van de opleiding. “We hebben bijvoorbeeld geleerd dat er verschillende karakters zijn die je elk met een bepaalde techniek moet benaderen.” 

Na de opleiding wilde Jamal graag stage lopen in een voedingswinkel. “Andere cursisten kozen voor kleding- of elektronicazaken. Maar dankzij mijn werk in de horeca heb ik kennis van én passie voor voeding. Dus ik wou sowieso die richting uit.” 

Liesbet Deprest

Bij Jamal wisten we al na twee weken: dat komt goed!

Liesbet Deprest

“Ik liep in de drankafdeling rond en Jamal sprak me aan”, vertelt ook Liesbet Deprest van Carrefour market Sint-Niklaas Heymanplein. “Het was heel toevallig dat ik er was. Ik had ook niet echt een vacature op dat moment. Maar we zijn altijd op zoek naar mensen die willen werken en de klant centraal stellen. Dus heb ik Jamal met veel plezier een kans gegeven.”

Op basis van een gesprek of CV weet je volgens Liesbet nooit echt of iemand geschikt is voor de job. “Maar tijdens een stage kan die persoon zich bewijzen. Bij Jamal wisten we trouwens al na twee weken: dat komt goed!”   

Na zijn stage biedt Liesbet hem dan ook meteen een vast contract aan als Assistent Filiaalhouder. “Hij gaat nu eerst alles leren. Ons eerste doel is het verlof van Jamila in augustus. Dan zou hij haar taken helemaal moeten kunnen overnemen. Maar ik heb Jamal gezegd dat we zes verschillende vestigingen hebben. Iemand met ambitie kunnen we hier altijd gebruiken. Dus wie weet wat de toekomst brengt.” 

Liesbet Deprest

Ik merk dat als je externe mensen aanwerft op een hoger niveau dat vaak misloopt.

Liesbet Deprest

Alle winkelverantwoordelijken van Liesbet zijn trouwens onderaan de ladder begonnen. “Ik vind dat belangrijk. Zo leer je wat een taak precies inhoudt. Ik merk dat als je externe mensen aanwerft op een hoger niveau dat vaak misloopt. Ze kennen onze interne werking niet of hun verwachtingen liggen anders. De beste ervaringen heb ik met eigen mensen die carrière maken. Ik geloof in mijn medewerkers en ben heel blij dat we Jamal een kans hebben gegeven.”    

Gerelateerde artikels

IT-bedrijf Acom gaat sollicitanten betalen
Gepensioneerden willen uniek tewerkstellingsstatuut
30 jaar innovatie in retailpresentatie

Actueel

Netwerkavond speciaalzaken bij Alfa Fish
Verkoop Parkwind duwt jaarwinst Colruyt boven miljard euro
Nieuwe Alvo ‘Waasmarkt’ zet in op lokaal en vers
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy