Franchise

Franchisecontracten

Na stevig lobbywerk van Buurtsuper.be en UNIZO is er sinds 2020 een wet van toepassing die oneerlijke handelspraktijken en clausules in onder meer franchisecontracten aanpakt. Sommige ‘onrechtmatige bedingen’ worden verboden tenzij de franchisegever ze kan rechtvaardigen. Er komt ook een open norm waarbij de rechter een beding als ‘onrechtmatig’ kan beschouwen wanneer dat beding alleen of in samenhang met andere bedingen, een kennelijk juridisch onevenwicht schept tussen de rechten en plichten van franchisenemers en -gevers. De rechter kan dan de bewuste bedingen nietig verklaren.

Quick Scan

Toch blijft het belangrijk dat zowel kandidaat-franchisenemers als gevestigde franchisenemers, die voorstellen krijgen van de franchisegever om hun contract te verlengen, hun contract laten analyseren alvorens het te tekenen of het al dan niet stilzwijgend te laten verlengen.

Dat kan via onze ‘Quick Scan’ die wij met een gespecialiseerd advocatenkantoor op maat voor jou samenstellen. Bij een Quick Scan wordt het ontwerp-franchisecontract onderzocht op 10 mogelijke struikelblokken. 

Bestel de Quick Scan Franchise

Bestel de Quick Scan Franchise

Buurtsuper.be-leden kunnen de ‘Quick Scan’ bestellen voor slechts € 250 (€ 750 voor niet-leden).

Bestel de Quick Scan

TIP

Bestel ook de gratis ‘Franchise Gids’ met de 10 belangrijkste bedingen in een franchisecontract met bijhorende analyse & commentaar, download de gids hieronder of check de samenvatting in het artikel 'Jouw franchisecontract in 10 stappen ontleed'. 

Lid worden van Buurtsuper.be?

Lid worden van Buurtsuper.be?

Contacteer info@buurtsuper.be of schrijf meteen je Buurtsuper.be (incl. UNIZO) lidgeld over op BE35 4263 1182 2137: 

Supermarkten: € 499 (€ 603,79 incl. btw) 
Speciaalzaken: € 459 (€ 555,39 incl. btw)

Let op: Ben je reeds UNIZO-lid? Dan betaal je enkel voor het Buurtsuper.be supplement: 

Supermarkten: € 240 (€ 290,40 incl. btw)
Speciaalzaken: € 200 (€ 242,00 incl. btw)

Neem contact op
HACCP & Voedselveiligheid

HACCP & Voedselveiligheid

Maak gebruik van onze gratis begeleiding naar een validatie van jouw autocontrolesysteem, een jaarlijkse update van de voedselveiligheid en een uitgebreide opleiding 'etikettering' in jouw zaak én behaal een ‘Smiley’.

Voedingsspeciaalzaken

Voedingsspeciaalzaken

Met het project ‘De moed om ietsje duurder te zijn’ verenigen en ondersteunen we speciaalzaken in de voeding.

Personeels- en Managementopleidingen

Personeels- en Managementopleidingen

Boek een gratis personeelsopleiding, gegeven door de experts van PMO. Dit zijn praktijkgerichte opleidingen voor winkelpersoneel en leidinggevenden.

Loon- en arbeidsvoorwaarden

Loon- en arbeidsvoorwaarden

Tijdens CAO-onderhandelingen verdedigt Buurtsuper.be steeds de belangen van de zelfstandige supermarkten en speciaalzaken! Hier vind je een overzicht van documenten die nodig of nuttig kunnen zijn in je personeelsbeleid.

Info & advies

Info & advies

Heb je vragen? Ons team staat klaar met gespecialiseerd advies. Via onze nieuwsbrief, het magazine SuperMAG en onze Facebookpagina inspireren we en brengen we jou als eerste op de hoogte van belangrijk nieuws uit de sector.

Andere voordelen

Andere voordelen

Buurtsuper.be sluit regelmatig partnerships met bedrijven, adviseurs en leveranciers die een toegevoegde waarde voor jouw onderneming kunnen betekenen. Check deze hier!

Nog vragen over ons lidmaatschap? Vul onderstaand formulier in en we bezorgen je meer info.

Verhalen

Carrefour Market Ekeren springt mee op de kar van e-commerce
Het leven zoals het is: audits in de slagerij
“We staan voor een copernicaanse revolutie”

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy