HACCP & Voedselveiligheid

Onze begeleiding HACCP-Voedselveiligheid

Investeren in een gevalideerd autocontrolesysteem is een gegarandeerd rendabele investering, want met een gevalideerd autocontrolesysteem betaal je slechts 1/4 van de jaarlijkse FAVV-heffing. De vraag is alleen: hoe doet je dat, zo'n autocontrolesysteem uitwerken, het laten auditen én een reële kans maken op een goedkeuring en validatie?

Leden van Buurtsuper.be kunnen zich gratis laten begeleiden naar een validatie van hun autocontrolesysteem. Maak een afspraak met één van onze voedseladviseurs. De adviseur komt bij je langs, bespreekt samen de infrastructuur van je verkoop-en werkruimtes, de huidige werkmethodes en noodzakelijke administratie. Daarna maakt de adviseur een verslag op met de (eventueel) op te nemen punten. Vaak volstaat een minimale investering om jouw zaak en werkwijze helemaal klaar te zetten voor een audit en validatie! 

FAVV Smiley

De Smiley is een zelfklever die aantoont dat het bedrijf een geloofwaardig systeem van voedselveiligheid toepast en wordt uitgereikt door een erkende certificatie-instelling, het OCI, na de validatie van jouw autocontrolesysteem. Elke Smiley draagt een uniek identificatienummer en is 3 jaar geldig. Je mag deze op een goed zichtbare plaats in de winkel hangen. 

De voedseladviseurs van Buurtsuper.be begeleiden en ondersteunen je graag in het behalen van deze Smiley. 

Toelating, registratie en erkenning

Wie professioneel in contact komt met voeding (in de teelt, in de productie, in de verpakking, in het vervoer of in de groot- en kleinhandel, ….), moet een toelating/registratie of erkenning (afhankelijk van de activiteiten) aanvragen bij het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen). Jaarlijks moeten deze bedrijven ook een heffing betalen aan het FAVV, om de werking ervan te financieren. Deze vergunning moet u aanvragen VÓÓR de start van de activiteiten. Afhankelijk van de concrete activiteit zal je onderneming dus een registratie, een erkenning of een toelating krijgen.

Veronique Bert
Ann Wayenberg

Ook lid worden van Buurtsuper.be? Vul onderstaand formulier in en we bezorgen je meer info.

Verhalen

OR Coffee, passie voor direct trade
Beleving bij Van Eccelpoel
"Een menselijk klankbord in digitale tijden”
Personeels- en Managementopleidingen

Personeels- en Managementopleidingen

Boek een gratis personeelsopleiding, gegeven door de experts van PMO. Dit zijn praktijkgerichte opleidingen voor winkelpersoneel en leidinggevenden.

Voedingsspeciaalzaken

Voedingsspeciaalzaken

Met het project ‘De moed om ietsje duurder te zijn’ verenigen en ondersteunen we speciaalzaken in de voeding.

Franchise

Franchise

Werk jij via een franchiseformule? Deze biedt een meerwaarde voor franchisegever én -nemer. Maar helaas zijn er nog vaak contractclausules die nadelig zijn voor de franchisenemer. Via onze 'Quick Scan' ontdek je de valkuilen in je contract.

Loon- en arbeidsvoorwaarden

Loon- en arbeidsvoorwaarden

Tijdens CAO-onderhandelingen verdedigt Buurtsuper.be steeds de belangen van de zelfstandige supermarkten en speciaalzaken! Hier vind je een overzicht van documenten die nodig of nuttig kunnen zijn in je personeelsbeleid.

Info & advies

Info & advies

Heb je vragen? Ons team staat klaar met gespecialiseerd advies. Via onze nieuwsbrief, het magazine SuperMAG en onze Facebookpagina inspireren we en brengen we jou als eerste op de hoogte van belangrijk nieuws uit de sector.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy