Plezier in Spar Denderwindeke

3 min.

PMO
Personeel
Verhalen

Vooral je jongste winkelmedewerkers stellen vaak de ‘Waarom?’-vraag. ‘Daarom’ is dan het verkeerde antwoord, want de jongste generatie krijg je pas gemotiveerd en betrokken als ze de zin van hun engagement begrijpen. Daarom is het belangrijk dat de bedrijfsvisie niet zomaar top-down wordt uitgerold. Met de plezierscan en het plezierplan van PMO pak je het anders aan! 

De plezierdroom van de winkel is ideaal om zaken bespreekbaar te maken en om medewerkers een houvast te geven.

Kris Borlo, Spar Denderwindeke

Kris Borloo, SPAR ondernemer getuigt: “De plezierscan en het plezierplan zijn cruciaal om de betrokkenheid van de medewerkers te vergroten én hen samen te doen nadenken over hoe ze hun eigen job met plezier kunnen uitvoeren. De plezierdroom van de winkel is ideaal om zaken bespreekbaar te maken en om medewerkers een houvast te geven. Ook voor nieuwe medewerkers is het een fantastische tool om hen te laten zien wat belangrijk is voor de winkel en het werkplezier”

Plezierplan en plezierscan

De plezierscan is een ideale sterkte-zwakte analyse van plezier en motivatie op het werk. In een eerste fase scannen we wat jouw medewerkers motiveert. Waar halen ze plezier uit? 

In een tweede fase gaan we actiegericht aan de slag om medewerkers betrokken te maken in hun eigen plezierplan. In het plezierplan ontdekken de deelnemers : 
•    wat hun job leuk of minder leuk maakt
•    wat ze kunnen doen om het voor de collega’s ook plezierig te maken en welke van hun gedragingen mogelijk tot frustraties leiden

Iedere deelnemer maakt op die manier dan een concreet Persoonlijk Plezier Plan om zijn plezier en het plezier van de anderen te verbeteren zodat er uiteindelijk een Collectieve Plezierdroom ontstaat. Deze Collectieve Plezierdroom wordt op een mooie canvas gevisualiseerd zodat die in de refter op een andere gemeenschappelijke plaats kan worden uitgehangen en iedereen dagelijks geconfronteerd wordt met wat het werkplezier binnen de organisatie kan verbeteren. 

Boek nu je plezierscan en -plan!

Wil jij ook aan de slag met de plezierscan en het plezierplan? Contacteer dan PMO via tel. 02 21.22.651 of mail wendy.labie@pmocvba.be

TIP: Maak gebruik van de werkbaarheidscheques om jouw plezierdroom waar te maken.

Mail Wendy Labie

Gerelateerde artikels

Wat als jobstudent meer dan 475 uren gewerkt heeft?
Deel onze verborgen camera video’s
Passie voor multicolor

Drie kleuren in een hap

Passie voor multicolor

4 min.

Actueel

Digitalisering & impact op de winkelmedewerker (5)
Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy