Nieuwe AD Delhaize Landen investeert in personeel


PMO
Personeel
Verhalen
SuperMAG

De AD Delhaize in Landen werd gebouwd volgens het nieuwste AD-winkelconcept, met ruime gangpaden, sfeervolle verlichting, warm kleurgebruik en een aanbod dat gemak centraal stelt. Oliver en zijn echtgenote Julie willen zich met hun nieuwe AD in de eerste plaats integreren in de buurt. “De winkel zorgt voor dertig nieuwe jobs die we lokaal invullen. We denken dat dit al een eerste stap is naar integratie in de buurt, maar de echte integratie zal vooral komen door het contact dat onze gemotiveerde en enthousiaste medewerkers dagelijks hebben met de klanten. Zij zullen voortdurend opleidingen krijgen om de beste service aan onze klanten te kunnen blijven aanbieden.”

Gezond boerenverstand
Maar Olivier en Julie investeerden al volop in het personeel nog voor de winkel open ging. “Toen de zoektocht naar gemotiveerd personeel voor de nieuwe winkel startte, kwamen Adecco en PMO met het voorstel om een Adecco Retail School te organiseren. Ik was snel gewonnen voor dat idee”, vertelt Olivier.

Het is voor de drukbezette zaakvoerders immers gemakkelijk dat Adecco de preselectie én opleiding van de kandidaten op zich nam. En het feit dat Adecco voor de opleiding beroep deed op de ervaren experts van PMO, gaf hem meteen het nodige vertrouwen in het opzet.

“We hebben vooral mensen met een gezond boerenverstand nodig”, vervolgt hij. “Mensen die ’s ochtends opstaan en zin hebben om te komen werken. Zonder pretentie en zonder complimenten.” Iets waar hij specifiek voor zijn winkel ook naar op zoek was, is mensen met interesse in producten. “Wij staan bekend als echte productspecialisten. Het is belangrijk dat onze medewerkers die kennis en interesse delen. Dat geeft toch net dat tikkeltje extra service.”

Een van de consultants van het Adecco kantoor in Sint-Truiden heeft twee halve dagen meegedraaid in de winkel van Olivier in Sint-Truiden. Dankzij die ervaring kon ze de kandidaten veel gerichter selecteren. “Je moet in een winkel heel veel kleine taken goed met elkaar kunnen combineren. Dat mag je niet onderschatten. En dat heeft Adecco nu heel goed begrepen.”

Adecco Retail School

Wil je ook een Adecco Retail School organiseren voor de medewerkers van jouw (nieuwe) winkel? Neem dan contact op met Vanessa Abbeel, opleidingscoördinator bij PMO cvba via tel. 02 21 22 638 of vanessa.abbeel@pmocvba.be of met een Adecco kantoor in je buurt.

Mail Vanessa Abbeel

Gerelateerde artikels

Compagnon de route van Herman Nijs
Vakbonden en werkgevers niet eens over loonnorm
"Buurtsuper.be is onze steunpilaar"

Actueel

CD&V wil statiegeld invoeren
Compagnon de route van Herman Nijs
Betalend parkeren afschaffen?
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy