Aanwerven anno 2021

5 min.

Personeel
SuperMAG
Verhalen

Met 35.000 sitebezoekers per dag en een databank van meer dan 180.000 cv’s helpt VDAB  werkgevers in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers. Kenny de Vries van Albert Heijn  Kuringen en An Paredis van Proxy Delhaize Kinrooi spreken uit ervaring.

Kenny de Vries

Zelf vind ik een combinatie van de VDAB-site, de jobpagina van Albert Heijn en onze eigen social media de  ideale combinatie.

Kenny de Vries

Kruidenier

Kenny de Vries plaatst zijn openstaande vacatures op meerdere - vooral online - platforms. Heb je als werkzoekende ervaring binnen de supermarktbranche, dan is dat een pluspunt, maar het is zeker niet nood-zakelijk. “Ik ben vooral op zoek naar een ‘echte kruidenier’. Dat is iemand die inspeelt op de noden van de klant en er ook voldoening in vindt. Een glimlach doet wonderen, zowel voor klanten als collega’s, zelfs achter een mondmasker!"

Hij kijkt ook verder dan de ideale werknemer. Regelmatig nodigt hij kandidaten uit met een fysieke of mentale arbeidsbeperking. Samen met VDAB zoekt hij voor elke kandidaat een geschikte vacature binnen zijn Albert Heijn. “Over het algemeen zijn dit super gemotiveerde kandidaten die het erg op prijs stellen  dat ze een kans krijgen op de reguliere arbeidsmarkt. Het grootste succes boeken we met een een-op-een opleiding waar ze een vaste collega als begeleider hebben. Hierdoor ontplooit de kandidaat zich gemakkelijker en kunnen we van dichtbij bijsturen waar nodig.”

An Paredis

Een IBO-contract met VDAB is soms dé ideale oplossing om nog enkele vaardigheden bij te leren.

An Paredis

IBO-contract

Ook An Paredis, winkelverantwoordelijke van de Proxy Delhaize Kinrooi, werkt met VDAB samen. “Als wij een vacature hebben in de winkel, proberen we die in eerste instantie in te vullen met schoolverlaters die hier nog gewerkt hebben als jobstudent. Een IBO-contract met VDAB is soms dé ideale oplossing om nog enkele vaardigheden bij te leren. Na een positieve IBO werven we de kandidaat aan met  een vast contract. Als we geen kandidaten vinden om op te leiden, plaatsen we  een vacature. Meestal doen we dit ook  via de site van VDAB en soms via onze Facebookpagina.” 

Ann is vooral op zoek naar kandidaten  die klantvriendelijk zijn. Stiptheid, netheid en vooral in teamverband kunnen werken vindt ze eveneens belangrijk. “Aangezien we allemaal op elkaar moeten kunnen rekenen, zeker nu. De druk om alles op tijd in de winkel te krijgen is enorm toegenomen. Maar als je een goed team hebt dat iedere dag het beste van zichzelf geeft, dan lukt dit!”    

Meer weten?

Meer weten?

Op zoek naar nieuwe medewerkers? Zet je vacature gratis op de grootste jobsite van Vlaanderen en/of maak gebruik van de extra diensten van VDAB. 

Check vdab.be/werkgevers

Gerelateerde artikels

Gesprek met de voorzitter
Eén op drie werknemers krijgt nooit compliment
SuperMAG april

Thema: veiligheid

SuperMAG april

3 min.

Actueel

Gesprek met de voorzitter
Lunar Gin

Moeder- of Vaderdagcadeau

Lunar Gin

1 min.
Eén op drie werknemers krijgt nooit compliment
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy