PMO bouwt leermodules om

4 min.

PMO
Personeel
SuperMAG

Niemand ontsnapte aan de impact van het  coronavirus, ook ons opleidingscentrum PMO niet. Een doemscenario lag op tafel, maar PMO plukte de vruchten van een visie die een aantal jaren geleden werd uitgewerkt. 

PMO slaagde erin om zijn leermodules om te bouwen tot interactieve, dynamische praktijksessies met twee tot drie personen of zelfs tot één-op-één leermomenten. Deze leeraanpak wordt sterk geapprecieerd door de deelnemers, trainers én ondernemers, vooral in coronatijd.

“Deze methodiek liet ons toe om snel en flexibel te handelen en dat hielp ons fantastisch vooruit tijdens deze moeilijke periode”, aldus Bart Persoons, manager van PMO. “Het grootste deel van de opleidingen kon op die manier – mét inachtname van de coronamaatregelen –  behouden blijven.”

“Ook voor de opleidingen voor werkzoekenden was een fysiek samenkomen niet meer mogelijk. Onze trainers hebben snel geschakeld en hun leermodules gedigitaliseerd. Maar op zo een manier – kenmerkend voor PMO – dat het geen saaie presentatie werd. Nee, onze trainers gingen ‘live’ lesgeven via Teams of Zoom (in break-out rooms, quiz-formules, opdrachten die men alleen kon uitvoeren, enz.) en konden zo heel wat werkzoekenden enthousiasmeren om bij te leren. Het samengaan van fysiek en digitaal opleiden werd een succesrecept dat we zeker meenemen naar al onze nieuwe opleidingen voor werkzoekenden.”

Bart Persoons

Het samengaan van fysiek en digitaal opleiden is een succesrecept dat we meenemen naar al onze opleidingen.

Bart Persoons

Innovatie in crisis

Kortom, in plaats van een jaar te laten voorbijgaan en alle opleidingsactiviteiten stil te leggen, heeft  PMO nagedacht over hoe we onze leden toch nog de middelen kunnen geven om hun personeel continu te blijven vormen. Of hoe crisis leidt tot innovatie …  

Ook na de coronacrisis en in het ‘nieuwe normaal’ zal dat zijn meerwaarde blijven hebben. Personeelsleden kunnen op deze manier na de opleiding regelmatig hun kennis en inzichten opfrissen. Corona heeft ons alvast geleerd om steeds opnieuw te vernieuwen, na te denken over hoe dingen anders én beter kunnen. Jezelf in vraag stellen blijft altijd cruciaal.   

Jouw opleiding boeken?

Jouw opleiding boeken?

Met korte, praktijkgerichte modules, die worden georganiseerd óp de winkelvloer, pakt PMO het anders aan dan de klassieke opleidingsverstrekkers.

TIP: Wist je dat leden van Buurtsuper.be recht hebben op één gratis personeelsopleiding? Plan deze nu in! 

Meer weten

Gerelateerde artikels

‘Coronapremie’ per bedrijf of per sector onderhandeld?
Compromis over loonakkoord
Slim belonen

Q&A

Slim belonen

3 min.

Actueel

‘Coronapremie’ per bedrijf of per sector onderhandeld?
Bezoek Wereld Expo Dubai & Dubai en Abu Dhabi
Compromis over loonakkoord
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy