Zelfs zonder diploma doorgroeimogelijkheden in retail


PMO
Personeel

De retailsector is net de sector bij uitstek waar variatie troef is. Wie ambitieus is, kan bovendien rekenen op een uitdagende carrière, waarbij je zowel verticaal als horizontaal kan doorgroeien. Een diploma is daarbij amper van tel.  

Wie aan de retailsector denkt, denkt vaak aan de winkelmedewerkers in de plaatselijke supermarkt. Op het eerste gezicht een job die niet veel mogelijkheden biedt. Maar dat spreekt de sector ten stelligste tegen.

Sigrid Van Den Berghe, Head of Learning & Talent Development bij supermarktketen Lidl: “De retailsector is net een sector waarin medewerkers tal van doorgroeimogelijkheden hebben. We hebben enkele concrete voorbeelden van medewerkers die startten als winkelbedienden, de instapfunctie, maar doorgroeiden naar hoofdkassierster, assistent-shopmanager of zelfs shopmanager. Wie als filiaalbediende start, hoeft daar dus zeker niet zijn of haar hele carrière te blijven. Op relatief korte termijn kan je doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid, waarbij je andere medewerkers kan aansturen."

PMO heeft een interessante opleiding om winkelbedienden die een leidinggevende functie hebben, te helpen om hun coaching kwaliteiten te ontwikkelen. Lees meer hierover op www.pmocvba.be/pmofiche-me-and-my-team of neem contact op met wendy.labie@pmocvba.be

Gerelateerde artikels

Compagnon de route van Herman Nijs
Vakbonden en werkgevers niet eens over loonnorm
PMO bouwt leermodules om

Actueel

Boerenbond wil promostunts aan banden leggen
CD&V wil statiegeld invoeren
Compagnon de route van Herman Nijs
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy