Waar of niet waar?

2 min.

HACCP
Voedselveiligheid
SuperMAG

Waar of niet waar?

Om kruiscontaminatie te voorkomen, ben je verplicht om aparte snijmachines te gebruiken voor je rauwe, gefermenteerde en/of gekookte producten. Je snijplanken en materialen moeten verschillende kleuren hebben en hout is niet toegelaten.

Niet waar!

Bij het achtereenvolgend versnijden van rauwe, gefermenteerde en/of gekookte producten op dezelfde snijmachine, kan je kruiscontaminatie bevorderen. Het FAVV raadt daarom aan om te werken op aparte machines maar … dit is geen verplichting!

Eén enkele snijmachine kan volstaan, op voorwaarde dat je ze regelmatig reinigt en ontsmet. Het is ook niet verplicht om met gekleurde snijplanken en materialen te werken. Het is uiteraard wel aangewezen om je materialen grondig te reinigen en te ontsmetten als je van de ene naar de andere productgroep of diersoort overschakelt.

Houten materialen zijn ook toegelaten. Wel op voorwaarde dat ze intact zijn én grondig gereinigd kunnen worden. 

Gratis begeleiding HACCP & Voedselveiligheid

Gratis begeleiding HACCP & Voedselveiligheid

Leden van Buurtsuper.be hebben recht op een gratis jaarlijks bezoek van een van onze experten voedselveiligheid. Ze komen bij je langs, nemen de jongste wijzigingen door en nemen een pak werk uit jouw handen!. 

Wil jij ook dat jouw winkel de eerstvolgende controle van het FAVV met glans doorstaat?

Leg dan meteen een afspraak vast met onze adviseurs Voedselveiligheid via veronique.bert@unizo.be of ann.wayenberg@unizo.be

Meer over HACCP & Voedselveiligheid

Gerelateerde artikels

“We staan voor een copernicaanse revolutie”
Daarom ben ik lid

Kurt Van Turnhout, Alvo Supermarkt Nagels

Daarom ben ik lid

2 min.
In de bak met je vuilnis

Actueel

Inspiratiereis Zuid-Afrika: Kaapstad, Stellenbosch en Kapama Private Game Reserve
Netwerkavond speciaalzaken bij Duroc d'Olives
“We staan voor een copernicaanse revolutie”
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy