Swill: de nieuwe wetgeving is op til

3 min.

HACCP
Voedselveiligheid
SuperMAG

Swill? Uhmm ja, je leest het goed… Wat is dat dan wel?  Een woord uitgevonden door Renewi. En, zeg nu zelf, dit bekt toch veel lekkerder dan ‘keukenafval en etensresten’. Vanaf 1 januari 2021 gaat het niet eens meer over goede wil, maar over een wettelijke verplichting: al jullie keukenafval en etensresten moet vanaf dan apart gesorteerd en ingezameld worden.

In aanloop naar eind 2023, als de Europese richtlijn van kracht wordt die bedrijven en huishoudens verplicht biologisch afval aan de bron te scheiden en te recycleren, besloot de Vlaamse regering dat bedrijven die meer dan 50 warme maaltijden per dag serveren, verplicht hun keukenafval en etensresten selectief dienen te sorteren. Net als supermarkten en hypermarkten met een netto verkoopoppervlakte vanaf 400 m2. 

Dé oplossing

Geen nood, dit kan snel geregeld worden. Renewi, jullie welbekend als dé partner in circulariteit en duurzaamheid, kan jullie hier verschillende oplossingen voor bieden. Containers in verschillende maten of voor de kleinere zaken met beperkte of moeilijk bereikbare ruimten hebben wij de kleine en ultra-makkelijke swill-box. Op maat ontzorgd van je swill! 

Goed voor iedereen

Je voldoet niet alleen aan de wetgeving, je draagt ook actief bij aan het verminderen van de hoeveelheid restafval in Vlaanderen die nog verbrand wordt. Want nog al te vaak komt deze afvalstroom bij het restafval terecht. Doodzonde als je weet dat dit afval netjes uit gesorteerd energie oplevert. 

What’s in for me?

Ok, what’s in for me?, vraag je je misschien wel af. Toch heel wat. Want, naast in orde te zijn met de wetgeving, wil jij toch ook meewerken aan een duurzame, circulaire toekomst voor jezelf en wie je lief is? Een toekomst waarin afval niet bestaat? Uiteraard! Van zodra je voor de dienstverlening van Renewi kiest, krijg je een label/sticker die ook duidelijk maakt aan je klanten dat je duurzame keuzes maakt. Want duurzaamheid begint lokaal en daar ben je fier op!

Meer info of bestellen?

Meer info of bestellen?

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat willen we toch allemaal. Niet? De afvalexperten en -adviseurs van Renewi helpen je graag bij het ontzorgen van je swill… dat bovendien nog een tweede leven krijgt! 

Lees meer
Renewi, waste no more

Gerelateerde artikels

Samenwerken met andere handelaars? Win-win!
Superplanner

Planningstool voor de retail

Superplanner

4 min.
Compagnon de route van Herman Nijs

Actueel

Samenwerken met andere handelaars? Win-win!
Moeten slagers mondmasker dragen in hun atelier?
Heb jij de Mooiste Kaas- of Vleestoog van 2021?
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy