Steun voor opleidingen in zelfstandige detailhandel

3 min.

PMO
Personeel

Buurtsuper.be heeft 25 jaar geleden, met de oprichting van haar trainingscenter PMO, als eerste geïnvesteerd in een professionele opleidingscultuur bij de zelfstandige detailhandel. 25 jaar later is de ondertekening van de sectorconvenant ‘Levenslang leren’ een nieuwe mijlpaal.

De Vlaamse regering stelt een budget ter beschikking van het Sociaal Fonds voor de zelfstandige kleinhandel. Die maakt het mogelijk om vier sectorconsulenten aan te werven die de ondernemingen bezoeken en informeren over alle mogelijke opleidings- en subsidiemogelijkheden.

Ook het ‘Duaal leren’ wordt hervormd waarbij er meer kansen komen om leerjongeren te engageren. Als een vaste medewerker de opleiding ‘Mentorship’ volgt, dan kan de werkgever een RSZ-vermindering van €800/kwartaal krijgen op de loonkost van die erkende ‘Mentor’ en dit gedurende de leerlingenbegeleiding.

Deze Vlaamse steun is van levensbelang voor de concurrentiepositie van onze leden.

Luc Ardies

Luc Ardies van Buurtsuper.be: “De zelfstandige kleinhandel zal zich de komende jaren sterk moeten positioneren tegenover e-commerce en supermarktconcepten die inzetten op de laagste prijs. Als onze leden hun serviceniveau verder willen verhogen, dan zullen goed opgeleide medewerkers het verschil moeten maken. Daarom is deze Vlaamse steun van levensbelang voor de concurrentiepositie van onze leden.”

Gerelateerde artikels

Akkoord rond corona absenteïsme
Corona absenteïsme - update
Mondmasker personeel betalen?

Actueel

Nieuwe Carrefour Express in Evere en Sint-Pieters-Woluwe
Chaudfontaine helpt Chaudfontaine
Buurtsuper.be over de verkoop van Superpost (Alvo) aan Jumbo
cover.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy