Waar of niet waar?

3 min.

HACCP
Voedselveiligheid
SuperMAG

In ons magazine onderzoeken we of een bepaalde stelling over voedselveiligheid en HACCP waar of niet waar is. Deze keer was dat 'een ondernemer die activiteiten uitvoert in de voedselketen moet altijd beschikken over een erkenning, toelating of registratie'. Waar of niet waar? We zochten het uit!

Waar of niet waar?

Een ondernemer die activiteiten uitvoert in de voedselketen moet altijd beschikken over een erkenning, toelating of registratie. 

Waar!

Een operator die in België actief is in de voedselketen mag geen enkele activiteit uitoefenen zonder eerst door het FAVV geregistreerd, erkend of toegelaten te zijn. Op basis van het risico – gelinkt aan de activiteit – is een erkenning, toelating of registratie vereist.

Een erkenning is nodig voor een activiteit met een hoog risico voor de voedselveiligheid. Een administratief onderzoek en een voorafgaand bezoek zijn noodzakelijk voor de verlening van de erkenning.

Een toelating heeft betrekking op een activiteit met een middelhoog risico voor de voedselveiligheid. Een administratief onderzoek, en zo nodig een voorafgaand bezoek, is vereist voor de verlening van de toelating.

Een registratie is van toepassing voor een activiteit met een laag risico voor de voedselveiligheid. Enkel een kennisgeving is nodig voordat de registratie wordt verleend.

De erkenning, toelating of registratie moet altijd aanwezig zijn vooraleer je je activiteit mag opstarten. Je moet de toelating of registratie zichtbaar ophangen voor de klant aan de buitenkant van je bedrijfspand.

Gerelateerde artikels

Het familiale en landelijke karakter van AD Gooik
Lokale producenten: wie zijn ze en waar vind je ze?
Van kans tot succes

Duaal leren

Van kans tot succes

3 min.

Actueel

Heb jij je attenties en promopakket goed ontvangen?
Lokale telers in pop-upexpo van fotograaf Jimmy Kets
Beschuldigde, sta op!

Column Luc Ardies

Beschuldigde, sta op!

2 min.
cover-supermag-juni-2023-hr.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy