Is Elon Musk zot?

2 min.

PMO
Personeel

Dat vraagt Le Soir zich af na de rare capriolen van de nieuwe baas van Twitter. De krant haalt er ook een professor sociale psychologie bij, Claudia Toma van de Solvay Brussels School of Economics and Management. Die stelt dat hij (nog) niet zot is, maar … 

“Hij is een narcistische leider, zoals er tegenwoordig zo veel zijn, vooral onder de politieke leiders die de controle verliezen", zegt ze. "De excessen vloeien vaak voort uit hun onmiskenbare successen. Maar onderzoek wijst ook uit hoe machtsposities het individu kunnen transformeren."

"We zien dat Elon Musk steeds meer op zichzelf gericht raakt en niet op de ontwikkeling van zijn bedrijf, zich loskoppelt van de realiteit, zijn medewerkers instrumentaliseert en een zeker gebrek aan empathie ontwikkelt. Ook het verband tussen macht en het gebrek aan perspectief wordt bewezen."

"We zien dus opnieuw autocratische leiders, zeer gericht op cijfers, ingaand tegen de maatschappelijke roep om andere vormen van leiderschap, waar sociale verantwoordelijkheid, zorg voor het welzijn van werknemers niet langer worden gezien als tekenen van zwakte.”

Me & my team

Bij Buurtsuper.be en PMO geloven we alleszins dat leidinggeven wél is veranderd. Ontdek er alles over tijdens de praktijkgerichte 2-daagse opleiding ‘Me & My Team’. Het traject geeft aan al wie leiding geeft in de winkelsector concrete instrumenten om, in functie van jouw specifieke winkelsituatie en de persoonlijke competenties van jouw medewerkers, het beste uit het team te halen.

Meer weten? Klik door op de link hieronder of neem contact op met wendy.labie@pmovzw.be

Meer over Me & my team

Gerelateerde artikels

Aantal flexi-jobs gestegen
Koopkrachtpremie voor winstbedrijven en werkbonus
Loononderhandeling afgesprongen

Actueel

Liefdevolle bioteelt
Kleurden onze Rode Duivels té rood?
Lekker en gezond richting feesten
cover-van-supermag-oktober-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy