(Her)ontdek de heerlijke lokale producten uit jouw buurt

3 min.

SuperMAG
Trots op die van ons
Verhalen

Al tien jaar zet Carrefour zich in voor de ondersteuning van kleine producenten in heel België, zodat klanten, al naargelang het seizoen, kunnen genieten van de beste lokale producten. Karen Pollet baat vijf Carrefour Market-winkels uit en ook zij kiest heel bewust voor een lokaal aanbod.

In de Carrefour Market-winkels van Karen in Oostende Mariakerke, Oostende Stene, Oostende Vuurtoren, Gistel en Ichtegem vind je een straf aanbod van lokale producten. Ze ziet zelf drie soorten lokale producten: “In de eerste plaats zijn er natuurlijk de producten van de lokale producenten die aangenomen zijn door Carrefour. Een mooi voorbeeld zijn Rollie’s eieren uit Rollegem. Deze lokale leveranciers voldoen aan de door Carrefour opgestelde criteria."

"Wij kunnen als franchisenemers zelf ook lokale leveranciers aanraden die Carrefour dan eerst doorlicht. Ik vind dit een zeer goed en vlot systeem om lokale ambachtelijke producenten te steunen en onze klanten te verleiden met producten uit eigen streek. Een knap initiatief van Carrefour, dat naar mijn mening, meer in de kijker mag gezet worden!” 

Wij kunnen als franchisenemers ook lokale leveranciers aanraden die Carrefour dan doorlicht. Een zeer goed en vlot systeem!

Wij kunnen als franchisenemers ook lokale leveranciers aanraden die Carrefour dan doorlicht. Een zeer goed en vlot systeem!

Daarnaast verkoopt Karen uiteraard ook de lokale ‘van achter den hoek’-producten, zoals ze ze zelf omschrijft. “Denk maar aan de teler uit de buurt die ’s ochtends aardbeien plukt en ze zelf naar de winkel brengt. Of Koffie Torenhof, een kleine sympathieke koffiebranderij die tussen de winkels van Gistel en Ichtegem ligt. Je kan de koffie trouwens ook proeven in onze koffiecorner in Gistel.”

Een derde type ‘lokale’ leveranciers zijn degenen met een duurzaam verhaal, met name de strijd tegen voedselverspilling. Iets waar Karen zelf heel hard mee bezig is. “Zo kwam een tijdje geleden een dame langs die een klein bedrijfje had opgericht dat smoothies en dips maakt op basis van groenten en fruit die niet (meer) verkoopbaar zijn. Heerlijke producten met een  fantastisch verhaal. Daar krijg ik een warm hart van en die geef ik dus ook graag een kans in de winkels.”  

Volgens Karen verdienen alle mooie en ambachtelijke bedrijven uit de streek haar hulp om hun mooie, lekkere producten tot bij de klanten te brengen. “En net dankzij onze lokale producenten verkopen we producten die de discounters niet verkopen. Zo kunnen we het verschil maken. Maar ook voor onze klanten is dit een meerwaarde. Vaak kennen ze de lokale producten goed, weten ze vanwaar ze komen of kennen ze zelfs de mensen achter het bedrijf persoonlijk. Ze zijn er terecht fier op en pakken er dan ook graag mee uit.”

Lokale leveranciers bij Carrefour

Dit zijn de vier belangrijkste criteria waaraan de lokale leveranciers, aangenomen door Carrefour, moeten voldoen: 

 • de producten zijn afkomstig van kleine bedrijven (max. tien personen) in een straal van 40 km rond de Carrefour-winkel;
 • ze zijn specifiek voor de regio en kunnen dus verschillen van de ene Carrefour-winkel tot de andere;
 • ze zijn seizoensgebonden en hun beschikbaarheid varieert naargelang de productie;
 • de prijs is eerlijk voor de uit bater en voor de producenten.

Gerelateerde artikels

Coöperatie Hoogstraten strikt Sven Ornelis als ambassadeur
Waar of niet waar?

Erkenning, toelating of registratie

Waar of niet waar?

3 min.
Het lokale verhaal van Gert Schrooten

Actueel

Vader en zoon stoppen er mee
Coöperatie Hoogstraten strikt Sven Ornelis als ambassadeur
Hoe Albert Heijn volgens insiders met verlies verkoopt
cover-supermag-april-2023-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2023

Ledenvoordelen

 • HACCP & Voedselveiligheid
 • Voedingsspeciaalzaken
 • Personeels- en Managementopleidingen
 • Loon- en arbeidsvoorwaarden
 • Franchise
 • Info & advies
 • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy