“De tegenslag maakte ons sterker”


Verhalen
SuperMAG

Anderhalfjaar is de SPAR van Lore Van Geloven en Thomas Machiels in Rekem open wanneer er een brief van de gemeente in de bus valt. Vlak naast hun zaak komt er een Jumbo. Lore en Thomas blijven niet bij de pakken zitten en starten een jaartje later opnieuw in Meldert. “Nu bekijken we het als een geluk bij een ongeluk”, vertelt Lore in ons Super magazine. 

“Het moest zo gebeuren. De twee jaar in Rekem zijn een goeie leerschool geweest. Het is dankzij die ervaring dat we het hier nu zo goed doen.” Ook de locatie is beter. “Meldert is nog een echt dorpje, iedereen kent iedereen. Er is enkel een slager en bakker, voor de rest niets. Onze vorige winkel, die vlak bij de Nederlandse grens lag, had veel concurrentie. Omdat heel wat mensen de grens oversteken om boodschappen te doen. Met die factor hadden we te weinig rekening gehouden.” 

Het advies van Lore  voor buurtsuperuitbaters in spe? “Ga niet op alles van de eerste keer in. Bevraag en informeer je goed bij leveranciers, over opleidingen enzovoort. Steek daar veel energie in, zeker in het begin. En neem niet te veel hooi op je vork. Neem er pas extra zaken bij wanneer de rest onder controle is. Hou er ook rekening mee dat niet elke periode dezelfde is. Panikeer niet als je eens een slechte week hebt. Er zijn zo veel factoren die invloed hebben op je omzet. Het belangrijkste van al? Durf hulp vragen wanneer dat nodig is.”

Gerelateerde artikels

Slim belonen

Q&A

Slim belonen

3 min.
Tijdswinst dankzij Smart Till & Smart Safe
Bescherm je winst

Profit Protection Services

Bescherm je winst

4 min.

Actueel

‘Coronapremie’ per bedrijf of per sector onderhandeld?
Bezoek Wereld Expo Dubai & Dubai en Abu Dhabi
Compromis over loonakkoord
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy