"Buurtsuper.be is onze steunpilaar"


Speciaalzaak
SuperMAG
Verhalen

In vier thema-avonden en een inspiratiereis brengen we voedingsspeciaalzaken samen om ze te inspireren én ervaringen te laten uitwisselen. Het initiatief wordt getrokken door een enthousiaste groep van 15 ambassadeurs, waaronder ook moeder en dochter Myriam Van Hooff en Liesa Pletinckx van Nino Seafood. We vroegen hen waarom ze graag deel uitmaken van ons project voor speciaalzaken. 

“Ten eerste om ons netwerk uit te bouwen”, vertelt Liesa. “Als ondernemer is het belangrijk om je te omringen met mensen uit zoveel mogelijk sectoren. Daarnaast willen we ook leren van andere ondernemers hoe ze bepaalde zaken aanpakken. We krijgen immers allemaal met dezelfde problemen te maken.” 

“De raad van andere speciaalzaken was ook heel nuttig toen we onze webshop hebben opgestart. We hebben bijvoorbeeld geleerd dat je bij een product altijd een foto met je logo moet plaatsen, zodat anderen je foto’s moeilijker kunnen kopiëren."

Liesa was al langer overtuigd van het nut van een webshop, maar mij hebben ze over  de streep moeten trekken”, geeft ook Myriam toe. “Zonder deze uitwisseling van ervaringen hadden we allicht de boot gemist. Hun aanstekelijke positivisme heeft ons de sprong doen wagen, en met succes!”

Als speciaalzaak denk je dat je er alleen voor staat, maar Buurtsuper.be is onze steunpilaar.

Liesa Pletinckx

Uit de bedrijfsbezoeken, de ervaren sprekers van de thema-avonden en de inspiratiereis hebben ze veel bijgeleerd. “Elke keer hoor je een ander verhaal van een andere ondernemer met zijn of haar specifieke passie. Het is fijn om bij te leren over andere producten, bijvoorbeeld over kaas of dranken, waar wij als visspecialisten niet zoveel kennis van hebben. Als kleine speciaalzaak krijg je de indruk dat je er alleen voorstaat, maar in werkelijkheid is dat niet zo. Buurtsuper.be is een steunpilaar die ons helpt om tijd vrij te maken voor andere dingen dan onze eigen zaak.”

De moed om ietsje duurder te zijn

De moed om ietsje duurder te zijn

Waar kies jij voor als voedingsspeciaalzaak? Stap jij mee in de ratrace voor de laagste prijs of kies je voor de meerwaardeklant?

Buurtsuper.be kiest alleszins voor hippe speciaalzaken die zelf het heft in handen nemen om samen aan de toekomst te bouwen. 

Meer weten? Klik hier!

Gerelateerde artikels

Sarah Torrekens, onze officemanager
SPI brengt duurzame draagbaarheid naar retail
“Consumenten verwachten méér dan een aantrekkelijke winkelomgeving”

Actueel

Complimentendag 2024

Deel jij je ‘Buurtsuper van het jaar’ complimenten nog?

Complimentendag 2024

3 min.
Hoe is het gesteld met de zelfstandige buurtsuper?
Teken geen franchisecontract zonder professioneel advies!
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy