Migo® onderscheidt zich door een goede bewaarbaarheid, een gladde schil, de mooie vorm en vruchtgrootte en de goede hardheid. In België wordt Migo® geteeld door Haspengouw-telers en exclusief door Veiling Haspengouw op de Belgische markt geïntroduceerd. Smaakkenmerken zijn: zoet, fris en sappig. Het formaat van Migo® is over het algemeen iets groter dan die van de Conference-peer.
“Na de introductie van de conceptappel Kanzi® ruim tien jaar geleden, ontstond er behoefte aan een nieuwe peer” zegt Urs Luder van GKE N.V. “Daarom hebben we de krachten opnieuw gebundeld om een nieuwe conceptpeer voor de markt te ontwikkelen. We vroegen echte liefhebbers van peren naar hun wensen en we luisterden zelfs naar perenhaters. Waarom eten ze geen peren? De reactie was duidelijk: ‘We willen graag peren eten, maar dan wel een peer die minder knoeit, langer houdbaar is, een vertrouwde kwaliteit heeft en natuurlijk sappig is! Een peer die we ook onderweg kunnen eten als tussendoortje.’ De peer Migo® beantwoordt aan die eisen: lekker, handzaam en sappig."