Uit een rondvraag van vorig jaar blijkt dat 39% van de Belgen op zoek is naar natuurlijke charcuterie zonder E-nummers. Op de tweede plaats komt kwaliteit en lokale herkomst (14%) en het gezondheidsaspect – zoals een gebalanceerd vet- en zoutgehalte (13%) – van het vlees.
Aoste speelt in op deze groeiende vraag van consumenten en breidt zijn assortiment uit met ‘kipfilet aan ’t Spit’ en de ‘kookham aan 't Spit’, zonder gebruik te maken van additieven zoals bewaarmiddelen (nitraten/nitrieten), kleurstoffen en smaakversterkers en met een bakrandje.
Om de authentieke en volle smaak van Aoste’s charcuterie te behouden, bevat de nieuwe ‘kipfilet aan ’t Spit’ een beperkt zoutgehalte (2,2%) en vetgehalte (1,8%) net zoals de klassieke variant. Tevens wordt het beste van de kip geselecteerd, nl. 100% verse kipfilet, precies zoals het volledige gevogelteassortiment. De nieuwe ‘kookham aan ’t Spit’ bevat zoals zijn populaire variant een beperkt zout- (2,1%) en vetgehalte (3,4%) en er wordt voor 100% Belgisch vlees gekozen, zoals alle kookhammen van Aoste. Voor beide producten draagt Aoste’s authentieke bak- en grillproces bij aan de pure, natuurlijke en typische smaak van aan het spit gebraden vlees, en beiden worden met de hoogste zorg bereid en verpakt in België, wat tevens het geval is voor alle andere charcuterie van Aoste.
De eerste 2 Clean Label producten zijn nu in alle supermarkten beschikbaar aan de aanbevolen verkoopprijs:
- Aoste ‘Kookham aan’t spit’ zonder additieven - € 2,99 voor 150g
- Aoste ‘Kipfilet aan’t spit’ zonder additieven - € 2,49 voor 120g