Zeg niet zo maar tomaat tegen een Stoffels tomaat

6 min.

SuperMAG
Verhalen

Tomatenkwekerij Stoffels bestaat meer dan twintig jaar en evolueerde in die tijd naar een van de meest moderne tomatenbedrijven in België. Maar het zijn vooral hun unieke koers, bijzondere teeltwijze en focus op smaak die de Stoffels-tomaten onderscheiden van alle andere tomaten op de markt.

Stoffels Tomaten is niet aangesloten bij een coöperatie”, legt zaakvoerder Petra Veldman uit. “We zijn de enige in de sector die een volledig onafhankelijke koers varen.” Als buurtsuper of speciaalzaak heb je dus altijd rechtstreeks contact met het Stoffels-team, dat heel snel kan schakelen. “’s Ochtends wordt er geoogst, gecontroleerd op kwaliteit en verpakt, ’s nachts vervoerd en de dag daarna liggen onze tomaten in jouw winkelrekken.”

Alles staat of valt met de smaak

“Omdat we de tussenschakels hebben uitgeschakeld, werken we via een zeer korte keten met een groot effect op kwaliteit”, vult haar echtgenoot Paul Stoffels aan. “Zeg dus niet zomaar ‘tomaat’ tegen een Stoffels-tomaat”, lacht Petra. Je vindt hier unieke en vooral heel lekkere tomaten. En die topsmaak zit niet in één soort tomaat maar in het hele gamma. 

“De variëteiten die we selecteren dragen sowieso al veel smaak. Een lekker product geeft nu eenmaal de meeste kans op een herhalingsaankoop”, legt Petra uit. “En omdat we telen op kokos – en niet op water – krijg je een heel beheerste groei. Ofwel kies je voor een snelle groei ofwel kies je voor smaak. We zullen altijd kiezen voor het tweede”, vertelt Paul.

Ofwel kies je voor een snelle groei ofwel kies je voor smaak. We zullen altijd kiezen voor het tweede.

Paul Stoffels

Van Toma’Gusto tot Toma’Rito

De Toma’Gusto is een mooi voorbeeld van een echte Stoffels-tomaat. “Het is een grote tomaat met de smaak van een klein tomaatje, wat extreem uitzonderlijk is. Je kan de tomaat trouwens goed herkennen aan de groene gel rond de pitjes. Die gel is vaak hét geheim voor smaak”, tipt Petra. 

“De Toma’Dor is een troskerstomaatje en naar onze bescheiden mening de beste op de markt. Hij is lekker zoet mét een zuurtje. Dat geeft iets sprankelends, een beetje zoals een glas champagne.”

De Toma’Rito is de oudste specialty-tomaat binnen het Stoffels-gamma maar nog altijd een succesnummer. “Het is een multiinzetbaar minipruimtomaatje: je kan er heel lekkere sauzen van maken, opvullen, versnijden in de salade, …”

Stoffels zal elke tomaatvariëteit koppelen aan een specifiek eetgebruik. Bij de Toma’Muse heeft  dat zelfs geleid tot een succesvol nevenproduct. “De Toma’Muse heeft zeer vast vruchtvlees en is de ideale grilltomaat. We hebben daarom een Toma’rinade ontwikkeld die erbij gebruikt kan worden. We denken  er nu zelfs aan om die apart op de markt te brengen.”

Ideale partners

Het team van Stoffels Tomaten  heeft nog heel wat plannen, maar met een duidelijke focus. “Ervaring leert ons dat we de ideale partner zijn van buurtsupers en speciaal-zaken. We kunnen hen helpen om zich te onderscheiden met onze unieke tomatenvariëteiten en uitnodigend marketingmateriaal.  En zij zijn beter dan wie ook geplaatst om ons verhaal te brengen”, besluiten Petra en Paul enthousiast.   

Gerelateerde artikels

Bijzonder varkensras met speciaal dieet
Vergeten en lekker zoet

Rammenas, pastinaak en zoete aardappel

Vergeten en lekker zoet

4 min.
Jong en gek genoeg om een buurtsuper uit te baten

Actueel

De grote Lenteschoonmaak
Februari zonder supermarkt
Een boon voor de boon
cover-van-supermag-dec-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy