Witloof als levenswerk

5 min.

Productnieuws
Groentevakman
SuperMAG
Lokaal
Verhalen

“Sinds 1978 heeft mijn vader zich toegelegd op de teelt van witloof”, vertelt Groentevakman en witloofteler Bert Emmerechts. Zijn broer Lowie, die altijd al interesse had in de land- en tuinbouw, stapte elf jaar geleden in het ouderlijk bedrijf. Bert pas in 2015. “Ik had eerst andere plannen en eigenlijk niet zoveel interesse in de land- en tuinbouw. Die passie is geleidelijk aan gegroeid. Maar nu heb ik de microbe voor de ‘witloofforcerie’ goed te pakken. Ik vind het fantastisch om het witloof te zien groeien van zaad tot wortel tot krop.” 

Ik vind het fantastisch om het witloof te zien groeien van zaad tot wortel tot krop.

Bert Emmerechts

Bert plant hoe de cellen gevuld gaan worden, doet rassenproeven en bepaalt de kwaliteit van het witloof. Alles om uiteindelijk dé perfecte witloofknop te krijgen. “Er kan zoveel fout gaan onderweg. Wanneer je dan het resultaat ziet bij het oogsten, geeft dat veel voldoening. Zeker als je weet dat het bijvoorbeeld moeilijkere wortels waren en er toch mooie kroppen op zijn gekomen.” 

“Witloof is een heel fragiele groente die steeds met de grootste zorg moet worden behandeld, afgeschermd van het licht”, vertrouwt hij ons toe. En hoe ziet hij de toekomst? “Ik hoop dat we het bedrijf kunnen blijven optimaliseren en klaar maken voor de toekomst. Ik ben trots dat we het levenswerk van onze ouders kunnen voortzetten en het naar nog een hoger niveau kunnen tillen.”

Gerelateerde artikels

Compagnon de route van Herman Nijs
Eerste groene paprika’s
Papieren vleesschaaltjes bij Delhaize

Actueel

Compagnon de route van Herman Nijs
Betalend parkeren afschaffen?
Vakbonden en werkgevers niet eens over loonnorm
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy