Verkoopstermijn eieren aangepast

2 min.

HACCP
Voedselveiligheid

In december is de Gedelegeerde Verordening (EU) 2022/2258 gewijzigd. Hieruit volgt ook een verandering rond de verkoopstermijn van eieren. 

Eieren mochten tot december 2022 tot 21 dagen na de leg verkocht worden en tot 28 dagen na de leg verwerkt worden. 

Op het etiket van de verpakking staat de datum van minimale houdbaarheid vermeld tot 28 dagen na de leg. Medewerkers moesten de eieren 7 dagen voor de vervaldag uit de rekken en uit de verkoop nemen.

Nu is de verkoopstermijn aangepast tot deze 28 dagen na de leg (dus tot einde houdbaarheid).

Buurtsuper.be is zeer tevreden met deze aanpassing waarvoor we al langer vragende partij waren. Dit is immers een goede zaak in kader van voedselverspilling.

Nog vragen?

Nog vragen hierover of andere vragen met betrekking tot voedselveiligheid of HACCP? 

Dan kan je steeds bij onze collega voedseladviseurs terecht! 

Meer over HACCP & Voedselveiligheid
Veronique Bert
Ann Wayenberg

Gerelateerde artikels

Controle op parasieten in vis
Waar of niet waar?

Goede handhygiëne

Waar of niet waar?

3 min.
Ann, onze adviseur Voedselveiligheid

Actueel

Inspiratiereis Zuid-Afrika: Kaapstad, Stellenbosch en Kapama Private Game Reserve
Netwerkavond speciaalzaken bij Duroc d'Olives
“We staan voor een copernicaanse revolutie”
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy