Sluit je aan bij Too Good To Go

3 min.

SuperMAG
Verhalen

Maar liefst 1,9 miljoen consumenten gaan voedselverspilling tegen met de gratis Too Good To Go-app. Ze kunnen kiezen uit meer dan 5.500 winkels die er hun dagelijkse overschotten aanbieden in de vorm van een verrassingspakket. Ook An Luyckfasseel van Proxy Buizingen is zo’n ‘Waste Warrior’.

“Onze sector heeft een grote afvalberg want het is moeilijk om in te schatten hoeveel je moet bestellen. Je wilt tenslotte een volledig assortiment aan je klant aanbieden. Maar de ene week is de andere niet”, legt An uit. Ze biedt dagelijks pakketjes aan via de app van Too Good To Go. Standaard zijn dat vijf gewone pakketten, twee met vis en één met brood. Afhankelijk van wat er eff ectief over is, kan ze die aantallen handmatig aanpassen. 

“Sinds enkele weken maken we ook pakketjes met fruit en groenten. ‘s Ochtends doen we de kwaliteitscontrole van de rayon: hebben we voldoende over voor een pakketje, dan bieden we het aan in de app. In dat pakketje zitten dan groenten of fruit met een plekje, of fruit dat al wat te rijp is voor verkoop. Ideaal voor een lekkere smoothie of om je dieren mee te voederen.” 

Too Good To Go heeft ons zeker ook nieuwe klanten opgeleverd.

An Luyckfasseel van Proxy Buizingen

Ze dacht dat vooral mensen die het niet breed hebben de pakketjes zouden ophalen. Maar dat is allesbehalve zo. “Mensen zijn meer en meer bezig met onze planeet en beseff en dat we de afvalberg moeten verkleinen. We horen ook wel eens zeggendat het de ideale manier is om nieuwe producten te ontdekken. Too Good To Go heeft ons zeker ook nieuwe klanten opgeleverd. En die doen hier nu ook hun boodschappen. Maar ik zie ook veel van mijn vaste klanten ‘s avonds enthousiast binnenwandelen om hun pakketje op te halen.”  

De samenwerking met Too Good To Go verloopt volgens An heel vlot. “Zit je met vragen, dan kan je die gemakkelijk stellen via de app. Too Good To Go reageert heel snel. Ze contacteren ons regelmatig om te vragen of alles goed loopt. En wanneer ze iets nieuws lanceren, weten we dat meteen. Een bedrijf waar de service dik in orde is.”

“Je trekt nieuwe klanten aan, draagt je steentje bij aan een beter milieu en op de koop toe is onze afvalberg in de winkel meer dan gehalveerd”, besluit An. “Als je weet dat afvalomhaling een zware kost is, dan kan ik een samenwerking met Too Good To Go alleen maar aanmoedigen.”    

Gerelateerde artikels

Sarah Torrekens, onze officemanager
SPI brengt duurzame draagbaarheid naar retail
“Consumenten verwachten méér dan een aantrekkelijke winkelomgeving”

Actueel

Complimentendag 2024

Deel jij je ‘Buurtsuper van het jaar’ complimenten nog?

Complimentendag 2024

3 min.
Hoe is het gesteld met de zelfstandige buurtsuper?
Teken geen franchisecontract zonder professioneel advies!
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy