“Tijdens de inspiratiereizen kan je ervaringen delen met collega’s over de merken heen”


Verhalen

Frederic is al bijna zes jaar franchisenemer bij Carrefour Market. Hij had een ambachtelijke chocolaterie die voornamelijk aan de horeca leverde. Op een bepaald moment kreeg hij de vraag om de Carrefour Market in Erpe-Mere op zelfstandige basis uit te baten. Dat deed hij een kleine twee jaar. Daarna nam hij de winkel volledig in eigen beheer over. “We hebben de winkel meteen in een hedendaags jasje gestoken en een slagerijafdeling via Buurtslagers gestart. Deze combinatie zorgde voor een vliegende start. Ondertussen baten we enkele Carrefour Markets in de regio van Gent uit, onder andere in Nazareth en Desselgem.”

Initieel werd hij lid van Buurtsuper.be om te kunnen genieten van de opleidingen die Buurtsuper.be aanbiedt via PMO. “Ik vind het heel belangrijk dat mijn medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Dat zorgt voor extra betrokkenheid, motivatie en verantwoordelijkheid. De opleidingen, die je bovendien aan een voordeeltarief kan volgen, zijn altijd op maat van de supermarkt en heel praktijkgericht uitgewerkt.”

Hij neemt zelf ook graag deel aan de activiteiten en evenementen die Buurtsuper.be organiseert. “Ik ga altijd slimmer naar huis! Ook de jaarlijkse infosessie over de rentabiliteit van onze sector sla ik nooit over.”

Maar vooral de inspiratiereizen zijn van grote waarde voor hem. “Je ontdekt nieuwe, inspirerende concepten, maar ook de band die je opbouwt met de andere deelnemers is waardevol. Iedereen deelt tijdens zo een reis ervaringen. En dat gaat verder dan je eigen enseigne. Je wisselt ook van gedachten met collega’s die bij Delhaize, SPAR of Alvo actief zijn. Zij hebben dezelfde uitdagingen en worden geconfronteerd met dezelfde problemen.”

Gerelateerde artikels

Heldere rolverdeling

Me and my team

Heldere rolverdeling

5 min.
Gesprek met de voorzitter
Rechtstreeks van bij de boer

Actueel

‘Coronapremie’ per bedrijf of per sector onderhandeld?
Bezoek Wereld Expo Dubai & Dubai en Abu Dhabi
Compromis over loonakkoord
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy