Te goed om weg te gooien? Dan verkoop je het toch!

3 min.

SuperMAG
Verhalen

Zit jij op het einde van de dag soms met overschotten die te goed zijn om weg te gooien? Waarom verkoop je ze dan niet via Too Good To Go? Meer dan 5.000 handelaars en horecazaken werken in ons land al samen met de app die strijdt tegen voedselverspilling. 

Maar liefst 1,8 miljoen consumenten hebben de gratis app Too Good To Go gedownload. Die werd in het voorjaar van 2018 in ons land gelanceerd. Sinds kort bieden ook producenten hun overschotten aan via de app. 

“Heb je als buurtsuper of supermarkt voedsel-overschotten op het einde van de dag, dan mag je die in een verrassingspakketje verzamelen en aanbieden in de app”, vertelt Laurine Poortmans, PR Specialist van Too Good To Go. “Gebruikers kunnen het pakket reserveren en meteen betalen in de app. Ze pikken het pakket op in je winkel op een afgesproken tijdstip.” 

De app werkt heel flexibel. “Heb je meer of minder of zelfs geen pakketjes beschikbaar? Dan pas je dat gewoon aan in het systeem. De gebruiker krijgt zijn geld terug. En nog belangrijker: op het einde van de dag wordt er niets weggegooid”, vervolgt ze. “Is het vooral je bakkerij die soms overschotten heeft? Dan kan je ook een bakkerijpakket aanbieden. Of je maakt een vegetarisch of niet-vegetarisch pakket. Zo weet jouw Too Good To Go-klant meteen waar hij zich aan kan verwachten.”

Too Good To Go-klanten worden vaste klant of kopen ingrediënten om hun pakket te vervolledigen.

Laurine Poortmans, Too Good To Go

Niet verkochte producten – en niet te vergeten al het werk dat eraan voorafging – brengen dankzij Too Good To Go toch nog iets op. “Uit een enquête blijkt bovendien dat 56% van de gebruikers nieuwe zaken ontdekt dankzij de app. Onze handelaars bevestigen dat ook: Too Good To Go-klanten komen terug als vaste klant of kopen ingrediënten in de winkel om hun pakket te vervolledigen.”  

Too Good To Go is een bekend en hip merk. “Samenwerken met ons geeft je winkel meteen een milieubewust imago. En doet je sowieso nadenken over je afvalbeleid. Heb jij je al eens afgevraagd hoeveel er op het einde van de dag in jouw winkel wordt weggegooid?” 

Praktisch

Praktisch

De verkoopprijs van een Too Good To Go-pakket bedraagt 1/3 van de effectieve waarde. De gebruiker betaalt dus bijvoorbeeld 5 euro voor een pakket dat 15 euro waard is. Jij betaalt als handelaar enkel een vast bedrag om de app te lanceren en krijgt de totale waarde, min de Too Good To Go-fee, van jouw verkochte pakketten maandelijks doorgestort. 

Meer weten of je meteen vrijblijvend registreren? Check de link hieronder! 

toogoodtogo.be/buurtsuper

Gerelateerde artikels

De perfecte puzzel van Spar Lier
Duaal leren, kans voor werkgever en student
Snel, veilig en zorgeloos cash storten

Actueel

Paaseieren bestellen

Online te bestellen

Paaseieren bestellen

1 min.
Buurtsuper.be begeleidt franchisenemers bij overname
Crashed Glass

Jupiler

Crashed Glass

2 min.
cover-supermag-feb-2023-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy