Selectieve inzameling van keukenafval en etensresten vanaf 2021

1 min.

Voedselveiligheid
HACCP

Vanaf 1 januari 2021 wordt de sorteerverplichting voor bedrijven uitgebreid. Zo moeten keukenafval en etensresten verplicht gescheiden worden in een aparte afvalcontainer.

Vanaf 1 januari 2021 wordt de sorteerverplichting voor bedrijven uitgebreid. Zo moeten keukenafval en etensresten verplicht gescheiden worden in een aparte afvalcontainer.

Deze nieuwe verplichting moet leiden tot minder voedselverlies, minder restafval dat verbrand moet worden en een toename van de geproduceerde hoeveelheid biogas en digestaat.

Supermarkten en hypermarkten met een netto verkoopsoppervlakte vanaf 400 m² zijn ook verplicht om hun keukenafval en etensresten selectief in te zamelen. Zij moeten aparte containers voor verpakte en onverpakte voedingswaren voorzien.

Meer weten?Klik hier

Gerelateerde artikels

Uitstel validatie autocontrolesysteem
Renewi, waste no more
Webinar 'onverpakte voeding in retail en horeca'

Actueel

CD&V wil statiegeld invoeren
Compagnon de route van Herman Nijs
Betalend parkeren afschaffen?
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy