Rugbyfan Philip Van den Abbeele

3 min.

SuperMAG
Verhalen

Philip Van den Abbeele van Ekowinkel in Lebbeke is na zijn uren manager van de U14 van de Dendermonde Rugby Club. “Eerst kende ik weinig van de sport, maar nu ben ik een echte fan”, vertelde hij ons, samen met zoon Milo, op het rugbyveld in Dendermonde.

De Dendermonde Rugby Club telt meer dan 600 leden. Philips jongste zoon, Milo, speelt al er sinds zijn vijfde verjaardag. Ondertussen maakt hij deel uit van U14, de afdeling waar Philip ook manager van is.

“Onze U14’ers tellen een 40-tal leden en spelen nu competitie in klasse D2, de op één na hoogste klasse in de competitie van U14 België. Er zijn verschillende, oudere spelers van de club die in het Belgische nationale team zitten of zelfs in een buitenlands team spelen.” 

Als manager is Philip de schakel tussen ouders en spelers aan de ene kant en de trainers en club aan de andere kant. “Ik hou de aanwezigheden bij, stel het wedstrijdblad op en voer de communicatie naar de spelers en ouders. Ik sta ook in voor het materiaal en de wedstrijdkledij. En tijdens de wedstrijden verzorg ik alles wat er rond en op het rugbyveld gebeurt. Dat kan bijvoorbeeld ook EHBO zijn als er iemand gekwetst is.”

 

Hoewel het een harde contactsport is op het veld, vind je een hechte vriendschap naast het veld.

Eerst kende hij niet zo veel van de sport, maar ondertussen is hij een echte rugbyfan. “Wat me bevalt, zijn de rugbywaarden en de vriendschap. Hoewel het een harde contactsport is op het veld, vind je een hechte vriendschap naast het veld, met respect voor iedereen. De tegenstander of een referee uitjouwen zal bij ons nooit gebeuren. We lachen heel wat af, maar er wordt ook hard gewerkt. En we staan als één blok klaar om onze kleuren te verdedigen.”

“Bovendien - en dat is voor mij de belangrijkste reden - zie ik mijn zoon opgroeien. Iets wat ik de vorige jaren, zeker tijdens de pandemie, soms gemist heb. Vooral dan bij mijn oudste zoon.” Philip maakt zich bewust twee keer per week vrij voor het rugby. “Mijn winkelverantwoordelijken weten dat ik dinsdag en donderdag iets vroeger vertrek om met mijn zoon naar het rugbyplein te gaan. Daar komt niets tussen.”

Sluipen zijn ervaringen met de rugbyclub soms in de manier waarop hij zijn winkel leidt? “Zeker! Wil je solliciteren bij Ekowinkel, dan vind je de rugbywaarden vermeld als pluspunt in onze vacatures. Aan de andere kant kan ik mijn ervaring als zaakvoerder goed gebruiken op de club, vooral het efficiënt communiceren en oplossingsgericht denken. Ik kijk er naar uit om zeker nog enkele jaren rugbymanager te zijn!”

Gerelateerde artikels

De perfecte puzzel van Spar Lier
Duaal leren, kans voor werkgever en student
Snel, veilig en zorgeloos cash storten

Actueel

Paaseieren bestellen

Online te bestellen

Paaseieren bestellen

1 min.
Buurtsuper.be begeleidt franchisenemers bij overname
Crashed Glass

Jupiler

Crashed Glass

2 min.
cover-supermag-feb-2023-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy