Waarmee ze het verschil maken? “Caroline heeft een heel mooi on-the-go-gamma ontwikkeld, met broodjes, wraps, pasta’s, pokébowls en warme maaltijden. Daarmee onderscheiden we ons echt. En daarvoor komen de mensen naar onze winkels.” Momenteel worden de maaltijden bereid vanuit keukens in Diepenbeek en Hasselt. De winkel in Diepenbeek wordt binnenkort volledig verbouwd. Er komt dan ruimte voor een grotere keuken, waar ook charcuterie en vers vlees zal worden gesneden en verpakt.
Rudi blijft dus bezig en ziet zich in de toekomst nog wel extra winkels uitbaten. Toch wil hij er geen getal of datum op plakken. “We groeien geleidelijk en organisch. Ik ben niet zo gebrand op die extra buurtsupers, maar kijk wel naar de toekomst. Mijn zoon en dochter zitten in hun masterjaren – Toegepaste Economische Wetenschappen en Handelswetenschappen – aan KU Leuven. Ze werken allebei mee in de weekends en vrije dagen. We spreken dat zo niet uit, maar ik vermoed wel dat er minstens eentje zal instappen. Je voelt dat de interesse er is”, knipoogt hij.
De extra hulp zou Rudi – die tot 15 uur per dag werkt – sowieso kunnen gebruiken. Vooral voor het personeelsbeleid. “Het wordt zo belangrijk om de juiste mensen te vinden. We moeten daar meer en meer tijd voor maken. Alles gebeurt nu te veel – letterlijk soms – tussen de soep en patatten en dat is niet goed. Als de kinderen in de zaak stappen, zouden ze dat voor een stukje kunnen overnemen. Je voelt ook wel dat zij daar op een andere manier naar kijken. Als er iets misloopt, hoor ik ze vragen: heeft die wel de juiste uitleg of opleiding gehad?”