Roosjes van de Rosomat

3 min.

Productnieuws
SuperMAG
Verhalen

De Tête de Moine AOP is halfharde, donkergele Zwitserse kaas met een bruingele geribbelde korst. De kaas wordt niet gesneden, maar geschaafd met een kaaskruller of girolle. Vind je het te lastig om de Tête de Moine zelf te schrapen? Dan is de Rosomat misschien de oplossing. Bij Elsen Kaasambacht in Leuven maken ze gebruik van deze ‘elektronische kaaskruller’. We vroegen de broers Elsen om een recensie.  

“Vijf à tien procent van ons assortiment zijn Zwitserse kazen,” begint Reinout Elsen. “Daar zitten heel bekende namen tussen zoals de gruyère en emmentaler, maar ook enkele meer unieke kazen zoals de Tête de Moine.” 

“We gebruiken de Tête de Moine vooral voor kaasplankjes en aperitiefbordjes”, vertelt ook broer Willem-Jan. “Klanten hebben meestal zelf geen girolle in huis om de roosjes te schrapen en zijn daardoor wat minder geneigd om de kaas in één stuk mee te pakken. Maar sinds we de Rosomat hebben, verkopen we de roosjes ook individueel in porties van 100 gr.”

Met de Rosomat kunnen ze de roosjes immers heel snel en gemakkelijk schrapen. Reinout toont hoe het kwalitatieve ‘Made in Zwitserland’ toestel werkt. “Het is heel gebruiksvriendelijk en veilig. Er zit geen mes op maar een schijfje dat scherp genoeg is om de kaas te schrapen. We moeten enkel de korst bovenaan afsnijden, de kaas erop leggen en de roosjes maken.” 

“Het is zalig hoe ongelofelijk fijn je ze  kan snijden, zonder veel moeite”, vervolgt Willem-Jan. “Bovendien kunnen we de  roosjes nu ook op het allerlaatste moment en dus zo vers mogelijk maken.”  

Een Rosomat kopen?

Een Rosomat kopen?

Wil jij ook een Rosomat aankopen voor jouw speciaalzaak of buurtsuper? Stuur dan een mailtje naar info@fromagesdesuisse.be. Ze zorgen dat het toestel meteen in jouw zaak wordt afgeleverd! 

Mail info@fromagesdesuisse.be
Tête de Moine AOP

800 jaar oude knowhow en cultuur

Tête de Moine AOP

5 min.

Gerelateerde artikels

Compagnon de route van Herman Nijs
Eerste groene paprika’s
Papieren vleesschaaltjes bij Delhaize

Actueel

Compagnon de route van Herman Nijs
Betalend parkeren afschaffen?
Vakbonden en werkgevers niet eens over loonnorm
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy