Collega Marie-Louise van het Sociaal Fonds

3 min.

Personeel
Premies Sociaal Fonds
Rentabiliteit
SuperMAG

Het Sociaal Fonds voorziet interessante premies voor werkgevers en werknemers. Het gaat onder meer om aanwervingspremies, opleidingspremies en premies die een belangrijk deel van de kosten voor kinderopvang dekken. Die fondsen worden beheerd door UNIZO en Buurtsuper.be. 

Het Sociaal Fonds voor bestaanszekerheid N° 201 is er voor bedienden en werkgevers die vallen onder het Paritair Comité voor de zelfstandige kleinhandel. Het Sociaal Fonds voor bestaanszekerheid N° 202.01 is er voor bedienden en werkgevers van de grotere zelfstandige supermarkten vanaf 20 werknemers. Zij kunnen bij het Fonds allerlei premies aanvragen.  

“Het Sociaal Fonds heeft de bedoeling om de tewerkstelling in haar sector te bevorderen”, licht Marie-Louise  toe. “Daarom zijn er premies voor werkgevers die werknemers uit de zogenaamde risicogroepen aanwerven of het aantal arbeidsuren van hun deeltijdse bedienden verhogen. Maar er zijn ook interessante tegemoetkomingen voor de kinderopvang van je werknemers en aanvullende premies voor oudere bedienden die recht hebben op een uitkering van de RVA in het kader van de landingsbanen.” 

Het secretariaat van het Sociaal Fonds wordt beheerd door UNIZO en Buurtsuper.be. Onze leden kunnen dus contact opnemen met Marie-Louise om een aanvraag in te dienen. Maar dat kan ook digitaal via de website van het Sociaal Fonds. 

Het Sociaal Fonds voorziet ook premies voor werkgevers die opleidingen organiseren. Maak hier zeker gebruik van!

Marie-Louise geeft nog een laatste tip: “Het Sociaal Fonds voorziet ook premies voor werkgevers die opleidingen organiseren. Deze opleidingen moeten wel erkend zijn door het Sociaal Fonds."

Dit is trouwens destijds de aanleiding geweest om PMO cvba als opleidingscentrum op te richten. Zo kon men vermijden dat er fraude zou worden gepleegd met premie-aanvragen. Het opleidingsprogramma van PMO cvba wordt jaarlijks gevalideerd door de Raad van Bestuur van het Sociaal Fonds, waar zowel de representatieve werkgevers- als werknemersorganisaties deel van uitmaken.

"Maak zeker gebruik van de opleidingspremies!” 

Nieuw ledenvoordeel!

Nieuw ledenvoordeel!

Op jouw vraag onderzoeken we vooraf welke van je nieuwe werknemers mogelijk in aanmerking komen voor de aanwervingspremies. We bezorgen je tijdig alle informatie zodat je zeker geen enkele premie misloopt! 

Meer weten? Neem contact op met Aurélie Camps. 

Mail Aurélie Camps

Gerelateerde artikels

‘Coronapremie’ per bedrijf of per sector onderhandeld?
Compromis over loonakkoord
Slim belonen

Q&A

Slim belonen

3 min.

Actueel

‘Coronapremie’ per bedrijf of per sector onderhandeld?
Bezoek Wereld Expo Dubai & Dubai en Abu Dhabi
Compromis over loonakkoord
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy