Na de uren van Geert Horsten

3 min.

SuperMAG
Verhalen

Geert Horsten van speciaalzaak Grappe de Raisins in Knokke is na haar uren gedreven vrijwilliger voor Trias, een organisatie die ondernemende vrouwen in lage-inkomenslanden ondersteunt en versterkt.

Als Geert in 2008 meegaat op een uitwisselingsreis van Trias naar Tanzania, laat dat een diepe indruk na. “Ik was enorm getroffen door de gedrevenheid van de ondernemers daar. Bovendien hadden we veel meer gemeen dan op het eerste zicht leek. Als deze vrouwen dezelfde kansen als wij zouden krijgen, zouden zij heel sterke ondernemers zijn.” 

Trias is actief in 12 landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië en werkt via partnerorganisaties. Markant is zo’n organisatie en Geert is er voorzitter van de werkgroep Trias. “We brengen de werking van Trias onder de aandacht en proberen fondsen te werven. We organiseren ook uitwisselingsprojecten tussen (vrouwen)organisaties in België en  in het Zuiden. Daar wisselen we ervaringen uit over ondernemen, de combinatie werk en gezin ...” En elke twee jaar is er, in samen werking met UNIZO, de WOMED Award Zuid. 

De uitwisseling en  samenwerking met mijn  collega-vrijwilligers en de vrouwen in het Zuiden zijn heel verrijkend.

De uitwisseling en samenwerking met mijn collega-vrijwilligers en de vrouwen in het Zuiden zijn heel verrijkend.

 “We werken vier jaar samen met  één bepaald land. Nu is dat Uganda. Daar kiezen we drie ondernemende vrouwen die naar België mogen komen. De uiteindelijke winnares krijgt een prijs uit de handen van koningin Mathilde. Deze erkenning werkt stimulerend voor de onder-neemster in kwestie. Maar we merken ook dat ze in eigen land  een voorbeeldrol opnemen naar aspirant-ondernemers toe.”

De uitwisseling en samenwerking, zowel met haar collega-vrijwilligers als met de vrouwen in het Zuiden, zijn voor Geert heel verrijkend. “Zowel op persoonlijk vlak als ondernemersvlak. Bovendien geloof ik heel sterk in de kracht van ondernemerschap. Mensen die hun energie en enthousiasme steken in het uitbouwen van een project, maken niet alleen zichzelf sterker, maar ook de maatschappij waarin ze leven.” 

Gerelateerde artikels

Op de koffie met ...

Nele, onze media coördinator

Op de koffie met ...

3 min.
Deel onze verborgen camera video’s
Passie voor multicolor

Drie kleuren in een hap

Passie voor multicolor

4 min.

Actueel

Digitalisering & impact op de winkelmedewerker (5)
Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy