Kwaliteit als kompas

2 min.

SuperMAG
Trots op die van ons
Productnieuws

De afgelopen jaren ontdekten steeds meer landgenoten de heerlijke kazen van Flandrien Kaas uit Wervik. De groei van Flandrien Kaas typeert de Belg: die heeft een hart voor karaktervolle kwaliteitsproducten, familiaal en ambachtelijk bereid bij ons. 

Belgen houden van Belgische producten

Steeds meer Belgische consumenten hechten belang aan de herkomst van hun voeding. Uit een studie van VLAM blijkt dat 75% van onze landgenoten trots is op producten die in België worden gemaakt. Maar liefst 70% vindt zelfs dat we de producten die in België geproduceerd worden niet meer zouden moeten importeren en pleit voor een maximale inzet op lokale voeding.

Bovendien staan we bekend als bourgondiërs die maximaal genieten van al het lekkers dat het leven te bieden heeft. Geen wonder dus dat lokale kwaliteitsproducten zo populair zijn. 

Het is altijd onze bedoeling geweest om een constante kwaliteit te leveren. Dat is niet evident voor wie met natuurlijke producten werkt.

Het is altijd onze bedoeling geweest om een constante kwaliteit te leveren. Dat is niet evident voor wie met natuurlijke producten werkt.

Blijvende focus op kwaliteit

Een mooi voorbeeld hiervan is Flandrien Kaas. Ruim tien jaar geleden besloten Jan en Helga Desmet om met een eigen kaas op de markt te komen. Vanuit het West-Vlaamse Wervik timmerden zij het voorbije decennium geduldig aan de weg. In hun kaasmakerij, met een eigen rijpingszaal, maken ze sinds 2013 de beste Goudse kazen. Dat bewijzen ook de jaarlijkse bekroningen van Flandrien Kaas bij de World Cheese Awards, het officieuze wereldkampioenschap voor kaasmakers. 

“Het is altijd onze bedoeling geweest om een constante kwaliteit te leveren. Dat is niet evident voor wie met natuurlijke producten werkt. Het feit dat we elk jaar opnieuw in de prijzen vallen bij een wereldwijde vakjury stemt ons dan ook bijzonder tevreden”, stelt zaakvoerder Jan Desmet. 

Die blijvende focus op kwaliteit vraagt een voortdurende inspanning. Elke stap in het productieproces wordt nauwlettend gevolgd. Van de kwaliteitscontrole van de 100% Belgische melk en het handmatig bewerken van de wrongel tot het keren van de kazen tijdens het maandenlange rijpingsproces; niets wordt aan het toeval overgelaten. Met resultaat, want zoveel toewijding levert karaktervolle en smakelijke kazen op. 

Gepaste groei

Dit betekent echter ook dat Flandrien Kaas bewust zijn eigen groeitempo kiest. “We zijn een echt familiebedrijf met een vaste ploeg van gemotiveerde kaasmakers. Het kleinschalige en ambachtelijke karakter van onze kaasmakerij willen we behouden. Elk van ons wil de beste kazen blijven leveren. En die kwaliteit is en blijft ons kompas voor de komende jaren.” 

Gerelateerde artikels

120 jaar ambachtelijk snoep van de bovenste plank
Een nieuw hoofdstuk zonder zorgen dankzij Overnamemarkt.be
Carrefour Market Gooreind (Wuustwezel) kiest voor cWatch

Actueel

120 jaar ambachtelijk snoep van de bovenste plank
1/5 jongeren werkt deeltijds
Gentse Jumbo verloot een minuut gratis winkelen
cover-supermag-april25-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2025

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy