Koel en betrouwbaar

23 min.

SuperMAG
Verhalen

In zijn Carrefour Market in Zwijnaarde, die recent helemaal vernieuwd werd, ontmoeten we zaakvoerder Frederic Van Landeghem. “De versafdeling is het hart van al onze winkels. Niet enkel de producten maar ook de koelmeubels moeten dus van topkwaliteit en 100% betrouwbaar zijn. Daarom kiezen we voor een degelijke partner die kan garanderen dat de koelingen zeven dagen op zeven draaien”, aldus Frederic.   

Frederic Van Landeghem baat intussen al tien Carrefour Markets uit. Telkens slaagt hij erin om zijn winkels efficiënt te organiseren, mooi te doen ogen en aantrekkelijk voor de klanten te maken. In de Carrefour Market van Zwijnaarde is dat niet anders. “Ik heb de winkel in november van vorig jaar overgenomen en in augustus is hij net geen drie weken gesloten voor een grondige verbouwing”, vertelt hij.

In de vernieuwde winkel moest de focus op het versassortiment liggen en meer natuurlijk licht door de extra ramen komen. “Ons versassortiment is gewoon hét belangrijkste onderdeel van de winkel. Het meeste tijd- en denkwerk is dan ook naar die afdeling gegaan.”  

Zelfs met het schuine etaleerplateau van meer dan één meter diep blijven de verswaren precies op temperatuur.

Zelfs met het schuine etaleerplateau van meer dan één meter diep blijven de verswaren precies op temperatuur.

Zelfbediening

Het opvallendste meubel in zijn koelafdeling is het Market-koelmeubel van Smeva, een open koelvitrine. “Het is een zelfbedieningsmeubel. We gebruiken het vooral voor voorverpakte maaltijden, salades en gesneden groenten”, vertelt Frederic. 

“Deze ruimtelijke, semiverticale koelvitrine is uitnodigend en koelt tegelijkertijd perfect”, vertelt ook Robert Derks, International Sales Manager bij Smeva. “Want zelfs met het schuine etaleerplateau van meer dan één meter diep blijven de verswaren precies op temperatuur. Dankzij het open karakter zijn de producten in één oogopslag te zien en liggen ze op grijphoogte.”

“Het meubel heeft een mooi design dat de traiteurproducten het best tot hun recht laat komen. We hebben dit meubel trouwens in al onze winkels staan, dus we zijn zeker en vast tevreden met de keuze”, vult Frederic aan. “Een goed koelmeubel moet in de eerste plaats kwaliteitsvol zijn en jaren meegaan. Een goed design en een laag verbruik zijn ook cruciaal, zeker in deze tijden. Smeva biedt dat allemaal.” 

De meubels kunnen snel gemonteerd en geïnstalleerd worden. Cruciaal bij verbouwingen zoals deze.

Projectleider Nicolas Debrock Matheco

Passie voor vers

“Al meer dan 100 jaar zorgt Smeva ervoor dat voedsel vers blijft. Of het nu gaat om een koeltoonbank, koelvitrine of koelcel, onze klanten zijn verzekerd van koelsystemen met continuïteit en temperatuurveiligheid tegen de laagste totale kosten. We doen geen toegevingen en alles is geproduceerd in onze eigen fabriek, met een passie voor vers”, vervolgt Robert. 

Installateur Matheco verbouwde de koelafdeling in de Market van Zwijnaarde. Projectleider Nicolas Debrock is ook zeer te spreken over de koelmeubels van Smeva. “Smeva staat bekend als een producent van betrouwbare en doordachte producten. De meubels kunnen heel gemakkelijk geplaatst worden. Elektrisch en koeltechnisch zijn ze eenvoudig aansluitbaar, waardoor ze snel gemonteerd en geïnstalleerd kunnen worden. Bij verbouwingen zoals deze, waar alles supersnel moet gaan, is dat cruciaal en zeer handig.”

Na een zomer zoals die van dit jaar, weet je weer hoe belangrijk het is om betrouwbare koelingen te hebben

Winkelmanager Angelique Opdorp

Matheco installeerde hier trouwens ook een nieuwe CO2-koelinstallatie met warmterecuperatie waarmee de hele winkel verwarmd wordt. “Na een zomer zoals die van dit jaar, weet je weer hoe belangrijk het is om betrouwbare koelingen te hebben. Het kost ons niet enkel geld maar ook veel tijd en frustratie als ze uitvallen”, vertelt ook winkelmanager Angelique Opdorp.

"De versafdeling is het hart van al onze winkels. Uiteindelijk draait alles rond ons versassortiment. Niet enkel de producten maar ook de koelmeubels moeten dus van topkwaliteit en 100% betrouwbaar zijn”, besluit Frederic.    

Gerelateerde artikels

Liefdevolle bioteelt
Lekker en gezond richting feesten
Service, kwaliteit én creativiteit

Actueel

Liefdevolle bioteelt
Kleurden onze Rode Duivels té rood?
Lekker en gezond richting feesten
cover-van-supermag-oktober-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy