Klanten en personeel stellen zich vragen over …


Coronacrisis
Personeel

Buurtsuper.be probeert via dagelijkse ledencontacten en sociale media meer vat te krijgen op de meest voorkomende corona issues.

Gebruik deze affiche om in je winkel op te hangen en je klanten te informeren én sensibiliseren rond de verplichte corona richtlijnen.

Gebruik deze affiche om in je winkel op te hangen en je medewerkers te informeren.

Hierbij ook wat meer verduidelijking rond het nut van handschoenen, mondmaskers, enz … We hebben hierover permanent contact met het FAVV en de FOD Volksgezondheid.

a. Handschoenen zijn niet verplicht, een optimale handhygiëne (speciale gels, vaak de handen wassen) wél. Het dragen van handschoenen geeft een vals gevoel van hygiëne, omdat - net zoals bij blote handen - een goede handhygiëne efficiënter is.

b. Voorzie speciale gels om de handhygiëne van je personeel te waarborgen. Probeer de gels in eerste instantie voor de kassiersters te behouden en vraag de andere personeelsleden om de handen te wassen en gewone zeep te gebruiken. 

c. De meeste mondmaskers die in omloop zijn verhinderen enkel dat besmet personeel het virus doorgeeft. Maar vermits besmet personeel moet thuisblijven, hebben mondmaskers weinig nut. De nodige ‘social distance’ en andere ondertussen bekende corona regels hebben dus de voorkeur. 

d. Plexi glazen aan de kassa kunnen het veiligheidsgevoel van de kassiersters verhogen, maar zijn ook niet verplicht. Ook hier gelden ‘social distance’ en andere corona regels. 

e. Bewaking aan de ingang om de corona regels te handhaven is niet verplicht. 

f. Met kleefband strepen trekken voor de wachtrij aan de kassa is ook niet verplicht.  

Maar ... sommige van deze maatregelen kunnen de eigen organisatie vergemakkelijken en - niet onbelangrijk - de klanten, het personeel of de politie en andere controleurs geruststellen. Ze hebben bovendien een psychologisch effect en helpen om mogelijke discussies te vermijden.

Maar indien men de mogelijkheden niet heeft om ze toe te passen of te hanteren, dan zijn enkel de verplichte corona richtlijnen van toepassing. 

Gerelateerde artikels

Compagnon de route van Herman Nijs
Vakbonden en werkgevers niet eens over loonnorm
PMO bouwt leermodules om

Actueel

Boerenbond wil promostunts aan banden leggen
CD&V wil statiegeld invoeren
Compagnon de route van Herman Nijs
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy