Kaas van bij ons

2 min.

SuperMAG
Trots op die van ons
Productnieuws

Met het label ‘Kazen van bij Ons’ zet VLAM haar schouders onder de promotie van Belgische kazen. Een keurmerk waar de kaasmakers van Flandrien Kaas voor de volle 100% achter staan. “Het is een bewuste keuze om met lokale melkveehouders te werken. Dat maakt van onze kazen niet alleen een eerlijk korteketenproduct, Belgische melk voegt ook een uniek karakter en smaak toe aan onze kazen”, stelt Jan Desmet van Flandrien Kaas.

‘Melk is melk’, zo denken heel wat consumenten. Niets is minder waar. “Zo bepaalt de kwaliteit van de melk mee het rijpingspotentieel van onze kazen. Daarom werken we heel graag met onze vaste, geselecteerde melkveehouders waarvan we zeker zijn dat ze elke keer opnieuw topkwaliteit leveren. Het zijn stuk voor stuk familiale Belgische melkveehouders die leven voor hun dieren en hun melk”, aldus Jan Desmet.

Bovendien bestaat er zoiets als een Belgische melksmaak. “We kennen België als een gebied met veel kleigrond. Die zorgt voor gras dat romige en zachte melk oplevert. Daarenboven is het zo dat die typische kleigrond erg goed kalium, calcium en magnesium vasthoudt en dus een ideale, rijke voedingsbodem is."

We zijn onze lokale melkveehouders dankbaar, want zonder goede melk ook geen goede kaas.

We zijn onze lokale melkveehouders dankbaar, want zonder goede melk ook geen goede kaas.

Maar ook factoren als de voeding die de koeien krijgen, bepalen mee de smaak van melk. Als je alles bij elkaar optelt, krijg je een unieke karakteristieke mix. Bij wijn hebben ze het vaak over een specifiek terroir, wel eigenlijk kan je dat ook over Belgische melk en dus kaas zeggen.”

Het is voor Flandrien Kaas dan ook heel belangrijk om te investeren in een goede band met haar melkveehouders. “De melk in onze kaasmakerij wordt elke dag streng gecontroleerd. De lokale melkveehouders die hard werken om ons de juiste kwaliteit te leveren, verdienen het dan ook om een eerlijke, goede prijs te krijgen voor hun melk. Want ook zij leven, net als wij, voor hun stiel. En daar zijn we dankbaar om, want van kwaliteitsvolle melk in combinatie met ons vakmanschap kunnen wij heerlijke kazen maken”, besluit Jan Desmet.

Gerelateerde artikels

Diversiteit in de rekken én in de kantine
Sleutel mee aan de workforce managementtool van BookU
JOZO, met een snufje Mondriaan

Erfgoedcampagne met limited edition verpakking en zoutblik

JOZO, met een snufje Mondriaan

2 min.

Actueel

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy