Inzamelvaten worden nog slimmer

3 min.

SuperMAG
Verhalen

Bebat vervangt al haar oude inzamelunits in de retail door nieuwe, intelligente inzamelvaten. De slimme vaten krijgen een telemetriesysteem dat de vulgraad en temperatuur meet en dus ook automatisch de ophaling van de volle units regelt. Handig!

Supermarkten en andere retaillocaties verzamelden in 2020 samen 19% van alle lege batterijen in België. Met een globaal inzamelcijfer van meer dan 3.300 ton, komen er via de retaillocaties dus jaarlijks meer dan 600 ton lege batterijen binnen. Omdat dit aantal jaarlijks groeit, automatiseert Bebat het ophaalproces van haar inzamelpunten. En dat is vooral handig voor buurtsupers die zo’n inzamelunit staan hebben. 

De 5.000 vernieuwde inzamelvaten geven zelf aan wanneer ze vol zitten én moeten opgehaald worden.

De vernieuwde inzamelunits zijn voorzien van een innovatief telemetriesysteem. Vroeger werden de inzamelvaten enkel opgehaald wanneer je als winkeluitbater zelf contact opnam met Bebat. Nu geven de inzamelvaten zelf aan wanneer ze vol zitten én moeten opgehaald worden. De vaten zijn ook voorzien van een kleinere inwerpopening waardoor grote batterijen - die in een recyclagepark thuishoren – er niet meer in passen.  

De vernieuwde inzamelunits worden momenteel stapsgewijs in de meer dan 5.000 retaillocaties geïnstalleerd.

Afspraken

Wat verwacht Bebat van jou? Dat je de inzamelunit plaatst op een zichtbare en toegankelijke plek die droog blijft en goed verlucht wordt.  Zo werkt het telemetriesysteem correct onder lle weersomstandigheden. Hou de inzamelunit ook in goede en nette staat: reinig het net zoals de rest van je winkelmateriaal.

Nog een tip? Plaats een gewone vuilnisbak in de onmiddel-lijke nabijheid van de inzamelunit en vermijd  zo ander afval bij de batterijen. Geef Bebat ook meteen een seintje als er materiaal beschadigd of stuk is, of wanneer je vermoedt dat er iets niet correct werkt. Zij vervangen of herstellen de inzamelunit zo snel mogelijk. 

Service

Weet dat je als verkooppunt van batterijen of toestellen met batterijen wettelijk verplicht bent om gebruikte batterijen terug te nemen, en dit zonder aankoop verplichting. Dit is de aanvaardingsplicht. Als je Bebat-inzamelpunt wordt, neemt Bebat gratis deze verplichting van je over. Jij krijgt het nodige inzamelmateriaal, kan rekenen op een tijdige ophaling en weet dat de batterijen op een correcte en optimale manier verwerkt en gerecycleerd worden.

Zo’n inzamelpunt is bovendien een extra service aan jouw klanten. Zo kunnen jullie samen op een gemakkelijke manier een steentje bijdragen aan het milieu.

Bebat ontzorgt je

Bebat ontzorgt je

Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je vragen over de aanvaardingsplicht? 

Surf naar www.bebat.be, stuur een mailtje naar collection@bebat.be of contacteer de medewerkers van Bebat via het gratis nummer 0800 97 521.

Check de site van Bebat

Gerelateerde artikels

De perfecte puzzel van Spar Lier
Duaal leren, kans voor werkgever en student
Snel, veilig en zorgeloos cash storten

Actueel

Paaseieren bestellen

Online te bestellen

Paaseieren bestellen

1 min.
Buurtsuper.be begeleidt franchisenemers bij overname
Crashed Glass

Jupiler

Crashed Glass

2 min.
cover-supermag-feb-2023-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy