“Het is fijn om een organisatie als Buurtsuper.be achter ons te hebben”


Verhalen

Nicholas was zijn doctoraat in operationeel onderzoek aan het afronden aan de UA en Sarah was zelfstandig fysiotherapeut toen ze de zaak van Nicholas’ familie overnamen in 2018. “We kwamen uit totaal andere sectoren. Dan is het heel interessant om een organisatie zoals Buurtsuper.be achter de hand te hebben”, vertelt Nicholas.

De winkel bestaat al sinds 1976. “Mijn grootvader Justus Neukermans heeft de zaak opgericht. Maar het waren mijn moeder Hilde Neukermans, nonkel Peter Neukermans en tante Greta Neukermans die de winkel hebben uitgebaat.” Sinds mei 2018 staan Nicholas en Sarah aan het roer. “De tijd was rijp voor een fakkeloverdracht. Maar omdat noch Sarah, noch ik uit de sector kwamen, was het wel fijn om een organisatie als Buurtsuper.be achter ons te hebben. Vooral voor de ondersteuning op vlak van voedselveiligheid.”

“De markt verandert", gaat Nicholas verder. “Zowel de consumentenmarkt als de arbeidsmarkt. Mensen kopen steeds meer online, vragen meer diensten maar willen daar niet altijd voor betalen. Waar de vraag naar meer flexibiliteit en diensten verhoogt in de consumentenmarkt, is de bereidheid om dat te leveren in de arbeidsmarkt veel minder.” De uitbaters van zelfstandige supermarkten moeten volgens hem die twee uitdagingen elke dag samenbrengen, en dat onder een hoge prijsdruk.

“Ondanks deze uitdagingen bepalen een goede positionering, een rendabele aankooppolitiek en een goed people management een groot deel van je slaagkans.” Hij gelooft dan ook dat er absoluut nood is aan een orgaan dat de belangen van supermarkten en hun zaakvoerders behartigt. “We dragen de lasten die extra rechten, extra verloning en extra flexibiliteit voor de werknemer met zich meebrengen."

"De maatschappij ziet dit volgens mij te weinig in. Men vergelijkt het syndicaat en de sociale wetgeving soms terecht met ‘een te groot meubelstuk in een te klein geworden kamer’. Dit is zeker waar in onze sector. Buurtsuper.be kan hier het broodnodige tegengewicht bieden."

"We hebben ook al een opleidingstraject op maat gevolgd bij PMO om ons te ondersteunen in people management. Want die praktijkgerichte opleidingen en initiatieven, zoals de Groentevakman, zorgen voor een positieve sfeer tussen collega's in de winkel en zijn ook heel nuttig”, besluit hij.

Gerelateerde artikels

Ondernemen binnen franchise
Van bio-eitjes tot de lekkerste pannenkoeken
Vers, koel en duurzaam

Actueel

Zeg niet zo maar tomaat tegen een Stoffels tomaat
En daar komt de ecoscore!
Buurtwinkels bezorgd over prijsstijgingen
cover-supermag-okt-2021-hr.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy