Ga jij uit je dak voor zonnepanelen en laadpalen?

5 min.

De toekomst van de mobiliteit is elektrisch én de energiekosten van jouw supermarkt zijn ongekend hoog. Deze twee uitdagingen helpen wij je nu ombuigen naar een opportuniteit dankzij een subsidieproject en partnership dat we afsloten met studiebureau ZES en installateur IZEN.  

Buurtsuper.be, UNIZO, Zero Emission Solutions en zonnepanelen installateur IZEN hebben de handen in elkaar geslagen om een ontzorgend voorstel op maat van jouw supermarkt uit te werken. 

Met de installatie van laadpalen op jouw parking, al dan niet gekoppeld aan zonnepanelen op je dak, creëer je immers een nieuwe vorm van inkomsten. Geen eigenaar van het pand? Ook dan is dit aanbod zeker nog interessant. 

Waarom nu actie nemen? Vanaf 2025 ben je sowieso verplicht om laadpalen op je parking te plaatsen. Dit jaar kan dat nog met 200% fiscale aftrek.

Buurtsuper.be heeft bovendien het voorbereidend werk voor jou gedaan, samen met studiebureau ZES. Zij bevroegen de markt en kozen IZEN als beste partner. IZEN bewijst immers al jaren dat ze een betrouwbare en degelijke partner zijn voor de retail. Bovendien boden zij het meest voordelige én volledige voorstel.  

Neem je elektriciteitsfactuur zelf in handen en maak (aan de huidige energieprijzen) al winst vanaf jaar één.

Voordelen

  • Installeer een zonne-installatie op je supermarkt en verlaag je energiefactuur drastisch met 8.000 euro per jaar. 
  • Verhoog het direct verbruik van zonne-energie met 30% (een supermarkt kan gemiddeld 30% van de totale elektriciteitsbehoefte opvangen met een zonne-installatie). 
  • Verkoop je stroom via de laadpalen en maak hiermee meteen een minimumwinst van 4.000 euro per jaar.
  • Produceer zelf je stroom voor je laadpalen en optimaliseer je rendement. 

Geen eigenaar?

Het aanbod is ook relevant voor uitbaters die geen eigenaar zijn van het gebouw. Gezien zij de opgewekte stroom aan een zeer gunstig tarief kunnen gebruiken en zo hun energiekosten onder controle krijgen. Een laadplein zorgt sowieso voor klantenbinding en het aantrekken van nieuwe klanten.

Er zijn daarnaast heel wat voordelen voor de eigenaar van het pand: de waarde van zijn of haar gebouw stijgt. Zelf investeren in zonnepanelen kan, maar hoeft niet. Via derde partijfinanciering wordt de eigenaar bezitter van de zonne-installatie na 15 jaar.

Meer weten?

Meer weten?

Op maandag 23 mei om 16u00 organiseren we samen met ZES en IZEN een online infosessie waarin we dit project verder toelichten.

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht zodat we je tijdig een link kunnen bezorgen waarmee je de sessie live kan volgen en vragen stellen.

Inschrijven kan eenvoudig via onderstaande link of via yentl.peelman@buurtsuper.be

Schrijf je in voor de online sessie

Meteen een afspraak boeken?

Maak vandaag nog een afspraak (30 min.) met de expert van IZEN. Zij komt langs op een moment dat jou past en beantwoordt met veel plezier al jouw vragen en maakt meteen een concreet voorstel op maat.  

Let op: exclusief voor Buurtsuper.be-leden! 

Maak meteen een afspraak via de link hieronder of contacteer Yentl via yentl.peelman@buurtsuper.be

Zonnepanelen en/of laadpalen?

In het SuperMAG van februari stelden we dit project al voor (zie link hieronder). Ondertussen kwam daar – dankzij de samenwerking met IZEN – de interessante optie bij om ook zonnepanelen op het dak van je buurtsuper te leggen.

Beide opties staan los van elkaar. Je kan opteren om enkel zonnepanelen te leggen of enkel laadpalen te installeren. Of om ze beiden te combineren, wat uiteraard de meest interessante optie is.

Laat jouw laadpalen subsidiëren

Gerelateerde artikels

Groot geworden met mosselen
Aantal internetwinkels op 2 jaar met helft gestegen
Op de koffie met Wendy

Office manager van PMO

Op de koffie met Wendy

3 min.

Actueel

Groot geworden met mosselen
Aantal internetwinkels op 2 jaar met helft gestegen
Op de koffie met Wendy

Office manager van PMO

Op de koffie met Wendy

3 min.
cover-van-supermag-april-2022-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy