Eén op drie werknemers krijgt nooit compliment

3 min.

PMO
Personeel

Uit een onderzoek van Professor Anja Van den Broeck (KU Leuven) blijkt dat iets meer dan de helft van de Vlaamse werknemers enkel een terugkoppeling krijgt als er iets fout is gelopen. Leveren ze goed werk, dan blijft het vaak stil. Een derde heeft zelfs het gevoel dat zijn leidinggevende zijn bijdrage op het werk helemaal niet waardeert.

En dat geven managers ook toe: 15% zegt zelden of nooit complimenten te geven, één op de vijf stelt wel meerdere keren per week kritiek te uiten. Het valt op dat in grote bedrijven het minst waardering wordt uitgesproken. Driekwart van de werknemers krijgt er nooit een compliment, terwijl dat bij kmo's een vierde is.

Nochtans kan een compliment wonderen doen. "Mensen die enkel voor het geld werken, presteren helaas vaker minder goed", stipt Van den Broeck aan. "Hoe vaker werknemers een schouderklopje krijgen, hoe gemotiveerder, gelukkiger, productiever en beter in hun vel ze zich voelen."

Mensen die enkel voor het geld werken, presteren helaas vaker minder goed.

Professor Anja Van den Broeck

Plezier op het werk werkt!

Vandaag is plezier één van de belangrijkste parameters op het werk. Het bepaalt of jouw bedrijf succesvol is of niet. PMO cvba, het trainingscenter van Buurtsuper.be biedt ‘Plezier op het werk werkt’ aan, een praktijkgerichte opleiding voor medewerkers en leidinggevenden met praktische oefeningen, leuke tools en minimale theorie.

De opleiding is opgebouwd uit twee fases: de plezierscan en het plezierplan. 

De plezierscan is een sterkte-zwakte analyse van plezier en motivatie op jouw werkvloer. In het plezierplan ontdekken je medewerkers wat hun job leuk of minder leuk maakt én wat ze kunnen doen om het voor de collega’s ook plezierig te maken. Iedere deelnemer maakt op die manier dan een concreet Persoonlijk Plezier Plan zodat er uiteindelijk een Collectieve Plezierdroom ontstaat. Deze wordt op een mooie canvas gevisualiseerd. 

Meer plezier!

Meer plezier!

Wil jij je medewerkers ook meer plezier in hun werk geven en zo hun prestaties grondig verbeteren? Boek dan nu de 'Plezier op het werk werkt!' module voor jouw winkel! 

Voor meer info contacteer Wendy Labie van PMO cvba. 

TIP: Deze opleiding komt in aanmerking voor interessante subsidies! 

 

Contacteer Wendy Labie
Plezier in Spar Denderwindeke

Gerelateerde artikels

‘Coronapremie’ per bedrijf of per sector onderhandeld?
Compromis over loonakkoord
Slim belonen

Q&A

Slim belonen

3 min.

Actueel

‘Coronapremie’ per bedrijf of per sector onderhandeld?
Bezoek Wereld Expo Dubai & Dubai en Abu Dhabi
Compromis over loonakkoord
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy