De wondere wereld van etiketten

4 min.

SuperMAG
Verhalen

Belux-Mondial is dé expert in etiketten, papierrollen, verpakkingsfolie en volgnummersystemen voor de buurtsuper. We brachten een bezoekje aan hun productie-faciliteit en magazijn in Nieuwerkerken en stapten in de wondere wereld van etiketten.

Belux-Mondial produceert en levert thermische etiketten voor weegschalen en automatische inpakmachines. “Die kunnen ook linerless zijn, dit wil zeggen dat ze geen rugpapier bevatten en dus je afval beperken en minder plaats innemen in de voorraadruimte”, vertelt CEO Jeremy Looijer.

Belux-Mondial is ook exclusief verdeler in West-Europa voor de zogenaamde zelfklevende Maxstick Linerfree rollen. “Een nieuw concept dat vaak voor take-away wordt gebruikt en waarmee je je kassabon heel eenvoudig op de klaargemaakte bestelling kleeft.” Met haar modern machinepark produceert Belux-Mondial ook papierrollen, in thermisch of gewoon papier, voor kassasystemen, betaalterminals en leeggoed-, sigaretten-, of parkeerautomaten. 

Niet enkel etiketten

“Voor de retail hebben we speciale printerlabels en onproduct labels. Die kunnen we in kleine oplages en dus digitaal produceren, waardoor je geen clichékosten betaalt. Maar we produceren evengoed grotere oplages in vier- tot zelfs zeskleurendruk. Wat we niet zelf produceren maar wel verdelen is folie voor allerhande inpakmachines. Ook de volgnummersystemen zijn weer in opmars omdat er meer met bediening wordt gewerkt in de versafdelingen.” 

Bij Belux-Mondial kan je ook allerlei bureau- en printmateriaal bestellen, zoals A4-papier, toners, cartridges, Edikio-printers enzovoort. “Met die extra artikelen vervolledigen we de bestelling zodat er hier zelden halfgevulde paletten vertrekken.” 

Een belangrijke vraag die je je moet stellen: in welke condities worden de etiketten gekleefd? En wat gebeurt er daarna met je product?

Een belangrijke vraag die je je moet stellen: in welke condities worden de etiketten gekleefd? En wat gebeurt er daarna met je product?

Beste advies in je zoektocht

Waar moet je rekening mee houden als je etiketten bestelt? “Een eerste, meest voor de hand liggende vraag is uiteraard welke printer of pakmachine je hebt aangekocht? Een tweede bedenking: welke verpakking gebruik je? Ook die bepaalt de etiketkeuze. Zit er veel olie of siliconen in, dan moet je kiezen voor een andere lijm."

"Een derde vraag die je je moet stellen: in welke condities worden de etiketten gekleefd? En wat gebeurt er daarna met je product? Gaat het de ijskast in, dan wordt de omgeving vochtiger en heb je een etiket met een coating nodig. Niet alleen voor papier, ook voor de keuze van de lijm is dat belangrijk.” 

CEO Jeremy Looijer

We adviseren onze klanten in de keuze van etiketten en papierrollen maar ook in het soort machine dat het best bij hun winkel past.

CEO Jeremy Looijer

We adviseren onze klanten niet enkel in de keuze van etiketten en papierrollen maar ook in het soort machine dat het best bij hun winkel past. Het gebeurt zelfs dat we een klant doorverwijzen naar één van de machine-leveranciers uit ons ruime netwerk. Dat hoort gewoon bij de service van Belux-Mondial”, vervolgt Jeremy.

"Ik werk graag op lange termijn zowel met mijn leveranciers en klanten als met mijn medewerkers. Onze acht vertegenwoordigers zijn dan ook stuk voor stuk experts met een grote kennis van zaken.”

Het heeft geen zin om een grote stock op te bouwen. Na verloop van tijd vermindert de kwaliteit van je lijm.

Het heeft geen zin om een grote stock op te bouwen. Na verloop van tijd vermindert de kwaliteit van je lijm.

Om de drie à vier maanden krijgt de klant een bezoek van die vertegenwoordiger. “Onze medewerker duikt zelf de voorraad in en zorgt ervoor dat je weer enkele maanden verder kan. Het heeft geen zin om een grote stock op te bouwen. Na verloop van tijd vermindert de kwaliteit van je lijm.” 

De sector kreunt momenteel onder een tekort aan papier. Maar Jeremy wist — mits de nodige onderhandelingen en diplomatie — zijn bedrijf draaiende te houden. “Wij konden altijd blijven leveren aan onze klanten, soms met wat vertraging, maar er is nog niemand zonder etiketten of papierrollen gevallen. En daar ben ik best wel trots op.”     

Ledenvoordeel: 10 + 1 gratis

Ledenvoordeel: 10 + 1 gratis

Tot voor kort was een promolabel per definitie een fluogele, -groene of -roze sticker. De nieuwe generatie promostickers van Belux-Mondial kreeg een hedendaags ontwerp en een mooie kleur die de aandacht van je  klanten trekt, maar geen pijn doet aan je ogen.

De promolabels zijn beschikbaar in verschillende kleuren en formaten: van 30 x 30 mm tot 50 x 300 mm. 

Leden van Buurtsuper.be kunnen nog tot en met eind augustus gebruik maken van een leuk ledenvoordeel: bestel 10 rollen promolabels en krijg er eentje gratis! 

Neem contact op via info@belux-mondial.be.

Beste je 10 + 1 gratis promolabels

Gerelateerde artikels

Op de koffie met ...

Nele, onze media coördinator

Op de koffie met ...

3 min.
Deel onze verborgen camera video’s
Passie voor multicolor

Drie kleuren in een hap

Passie voor multicolor

4 min.

Actueel

Digitalisering & impact op de winkelmedewerker (5)
Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy