“Dank je wel, Buurtsuper.be om er voor ons te zijn!”


Verhalen

“Als er gediscussieerd moet worden over de invoering van statiegeld, als er een polemiek ontstaat over de geldautomaten of als je hoort over acties zoals de '1+2 gratis'-actie van Albert Heijn, … dan hebben we een sterke groep nodig. Buurtsuper.be is dat. Uiteindelijk sta je als supermarktuitbater alleen op je eiland. De steun die wij voelen vanuit deze organisatie doet goed.” 

Supermarkten, uitgebaat door een zelfstandig ondernemer, worden alsmaar belangrijker. Momenteel nemen ze een derde van de markt voor hun rekening en ook hun marktaandeel stijgt. Hun rentabiliteit staat echter zwaar onder druk. Dat bleek nog uit een rentabiliteitanalyse, uitgevoerd door Buurtsuper.be, op de jaarrekeningen van zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. Carlos hoopt dat Buurtsuper.be ook daaraan iets kan doen. 

“Wij hopen dat Buurtsuper.be iets kan forceren om te voorkomen dat er nog extra supermarkten bij komen. Elke stad, elke kleine gemeente heeft ondertussen wel een vestiging van ongeveer alle ketens. De verdeling van de taart wordt altijd kleiner.” 

“Hopelijk is Buurtsuper.be sterk genoeg om een duidelijke stem te laten horen. Die groei van supermarkten moet een halt worden toegeroepen, zodat de zelfstandige uitbater nog een overlevingskans heeft.”

Gerelateerde artikels

"Buurtsuper.be is onze steunpilaar"
Witloof 'forceren' en presenteren
Vivobox webshop

Testimonial

Vivobox webshop

3 min.

Actueel

Boerenbond wil promostunts aan banden leggen
CD&V wil statiegeld invoeren
Compagnon de route van Herman Nijs
Cover SuperMAG febr21

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy