“Consumenten verwachten méér dan een aantrekkelijke winkelomgeving”

3 min.

SuperMAG
Verhalen

Een upgrade van enkele rayons of een remodeling van de hele winkel? Een strak en efficiënt metalen rek bij de droge voeding of uniek maatwerk in de brood- en banketafdeling? Bij Gondella vind je alle ingrediënten voor een complete winkelinrichting: van winkelrekken tot (zelfscan)kassa’s en van broodmeubelen tot presentatietafels en koeltogen.

“We garanderen de klant een complete 360°-service”, vertelt CEO Peter Willems. “Want winkeluitbaters ontzorgen, da’s onze absolute prioriteit.” Een herinrichting is vaak enorm stresserend. Kan de winkel snel terug openen? Zal de nieuwe omgeving wel een positieve indruk achterlaten bij de winkelbezoekers?

Gondella neemt graag zoveel mogelijk van dat proces – en de bijhorende bezorgdheden – op zich. “Ons team denkt mee na over mogelijke oplossingen, geeft suggesties en luistert naar de specifieke noden van de klant. We leveren op tijd én zorgen voor een naadloze installatie. Dat maakt dat we uitgegroeid zijn tot een referentie in de sector.”

Aanpassen of achterblijven

In de beginjaren – meer dan een halve eeuw geleden – was Gondella voornamelijk een metaalverwerkend bedrijf. “Maar met enkel een eenvoudig metalen winkelrek kom je er vandaag niet meer in een dynamische sector als de voedingsretail”, vertelt Peter. “Consumenten zijn veeleisender geworden. Ze willen meer dan een aantrekkelijke, aangename winkelomgeving: ze verwachten een complete winkelervaring waarin gemak centraal staat. Winkeluitbaters zetten dan ook veel meer in op de uitstraling, beleving en branding van hun buurtwinkel. Denk maar aan specifiek ontworpen meubels, kwalitatieve materialen en een sfeervolle verlichting. Het plaatje moet kloppen.”

Peter Willems, CEO Gondella

Winkeluitbaters ontzorgen, da’s onze absolute prioriteit.

Peter Willems, CEO Gondella

Geen tijd te verliezen

Door overnames, exclusieve distributie-contracten en de groei van de voorbije decennia, biedt Gondella vandaag een brede waaier aan diensten aan. “We nemen het volledige proces voor onze rekening. Van creatief ontwerp in onze designafdeling en inhouse productie op een van onze sites, tot vakkundige installatie ter plaatse. Dat hele proces is trouwens strak getimed: de gemiddelde doorlooptijd bedraagt amper vier tot zes weken. Omdat we alle stappen intern beheren, spelen we steeds kort op de bal.”

Over Gondella Group en Integral nv

De Gondella Group nam in oktober 2022 Integral nv over, een gevestigde waarde als maatwerkbedrijf voor de retail. Hun specialiteiten? Totaalinrichtingen, koel-toonbanken op maat en houtwerk. “Dankzij de integratie met Integral nam onze schrijnwerkerijcapaciteit sterk toe”, legt Peter uit. “Exact wat we nodig hadden om ons aanbod verder uit te breiden. Integral sloot perfect bij ons aan: wat wij doen op het niveau van de supermarkt, doen zij voor speciaalzaken. Hun experti-se is een mooie toevoeging, want ook voor koeltogen en houten retailmeubels op maat – denk bijvoorbeeld aan een onthaal- of servicebalie – kunnen klanten nu bij ons terecht.”

Innovatie en diversificatie

Dat het bedrijf niet stilzit en mee is met de laatste retailtrends, bewijst Gondella met een doorgedreven productinnovatie. “Onze brood-meubels zijn bijvoorbeeld beschikbaar met een stofzuigersysteem om het dagelijkse onderhoud nog efficiënter te maken. Je kan ze ook uitbrei-den met een koeltoog voor patisserie. Dankzij die modulariteit is het voor uitbaters mogelijk om de inrichting volledig af te stemmen op hun winkel. Dat levert steeds stijlvolle en doordachte productpresentaties op.”

Ook op geografisch vlak barst Gondella van de ambities. “Buiten België en Luxemburg zijn we actief in Spanje en Portugal, hebben we een productiesite in Tsjechië en vind je ons – sinds vorig jaar – in Polen terug. Een strategische zet, want we kijken ernaar uit om in de toekomst een nog grotere rol te spelen in Centraal- Europa. Onze projecten strekken zich uit over de meest uiteenlopende sectoren: van schoenen- en speelgoedwinkels tot doe-het-zelfzaken en parafarmacieën. Voldoende kansen dus voor verdere diversificatie, maar de foodretail blijft onze kernfocus.”

Foto: Het nieuwe broodmeubel van Gondella is beschikbaar met een stofzuigersysteem en kan je uitbreiden met een koeltoog. 

Gerelateerde artikels

Sleutel mee aan de workforce managementtool van BookU
Carrefour Market Ekeren springt mee op de kar van e-commerce
Het leven zoals het is: audits in de slagerij

Actueel

“Moeten op meer aanbodgedreven manier naar arbeidsmarkt kijken”
Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van BookU
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy