“Blij dat er nog zoiets bestaat als Buurtsuper.be!”


Verhalen

“De consument verwacht dat er telkens iets nieuws te beleven valt, dat de ‘kruidenier’ telkens weer beter, nieuwer en moderner voor de dag komt,” zegt Guy. “Anderzijds lijkt met ‘1+2 gratis’ acties de toon gezet voor een regelrechte ratrace. Het ene strookt totaal niet met het andere.”

Vrijwel alle Belgische supermarkten staan onder druk. “Als de taart niet langer groeit en iedereen klanten wil afsnoepen van de concurrentie met prijskortingen, dan dreigen we in een destructieve ratrace te raken, waar niemand nog winst maakt”, zegt Buurtsuper.be hierover. De organisatie maakt zich alleszins zorgen over de toekomst van de supermarktsector, en dan vooral die van de zelfstandigen. “Vandaag zien we dat de zelfstandige poot van groepen zoals Delhaize en Carrefour de winstbrengers zijn. Wanneer de centrale steeds meer prijskortingen en promoties opdringt aan hun zelfstandige uitbaters, dan dreigen die de poten vanonder hun eigen stoel weg te zagen.”

Guy vreest ook dat op termijn de geloofwaardigheid van de buurtsuper zal verdwijnen. En dat steeds minder ondernemers zullen kiezen voor deze geweldige job. “Door de mogelijke invoering van statiegeld draaien wij op voor de laksheid van anderen. Terwijl vele hedendaagse thema’s pleiten voor kwaliteit boven kwantiteit. En tot slot wordt het steeds moeilijker om goede medewerkers te vinden… Blij dat er nog zoiets bestaat als Buurtsuper.be!”

Gerelateerde artikels

Heldere rolverdeling

Me and my team

Heldere rolverdeling

5 min.
Gesprek met de voorzitter
Rechtstreeks van bij de boer

Actueel

‘Coronapremie’ per bedrijf of per sector onderhandeld?
Bezoek Wereld Expo Dubai & Dubai en Abu Dhabi
Compromis over loonakkoord
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy