Bezige bij met politieke idealen

3 min.

SuperMAG
Verhalen

Al 25 jaar staat Kathleen samen met haar ouders, broer en zus aan het roer van supermarkt Proxy Delhaize in Begijnendijk én een restaurant in Aarschot. In 2019 kwam daar voor haar nog een job als schepen van welzijn en sociale zaken bij.

“Ik ben het gewend om aan een stevig tempo te werken en om mijn dagen helemaal vol te plannen. Wanneer ik een rustige dag voor de boeg heb, mis ik zelfs de drukte. Al bij al is het relatief makkelijk te combineren omdat ik in beide jobs mijn eigen baas ben en mijn eigen agenda’s opstel. Soms ben ik moe, maar het is een leuke combinatie.” 

Ik praat in de zaak alleen over politiek als ik er zelf over aangesproken wordt.

Hoe moeilijk is het voor Kathleen om de commerciële wereld van de politieke wereld te scheiden? “Ik praat in de zaak alleen over politiek als ik er zelf over aangesproken wordt. Soms helpen die gesprekken me wel stil te staan bij bepaalde beslissingen of belangrijke dossiers. Maar echte discussies op de winkelvloer probeer ik te vermijden.” 

Dat een winkel runnen niet hetzelfde is als een gemeente besturen, ondervond Kathleen de voorbije jaren aan den lijve. “Ik dacht dat besturen te vergelijken zou zijn met leiding geven in een bedrijf. Maar dat is verre van de realiteit. Een administratie is een leefwereld op zich met beweegredenen die mijlenver van de commerciële wereld staan."

"Er is weinig of geen samenwerking, er is weinig of geen vertrouwen tussen partijen en er heersen de vreemdste principes. Soms heb ik zelfs het gevoel dat de valuta van de financiële middelen binnen de politiek uitgedrukt wordt in stemmen. Waarom ik dan blijf doorgaan? Ik leer er ongelooflijk veel uit en ben een doorzetter. Opgeven doe ik liever niet.”

Gerelateerde artikels

Sarah Torrekens, onze officemanager
SPI brengt duurzame draagbaarheid naar retail
“Consumenten verwachten méér dan een aantrekkelijke winkelomgeving”

Actueel

Complimentendag 2024

Deel jij je ‘Buurtsuper van het jaar’ complimenten nog?

Complimentendag 2024

3 min.
Hoe is het gesteld met de zelfstandige buurtsuper?
Teken geen franchisecontract zonder professioneel advies!
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy