Albert Heijn Peeters-Govers inclusieve onderneming

4 min.

Personeel
Verhalen
PMO

Albert Heijn Peeters-Govers is één van de vijf nieuwe ambassadeurs van de Inclusieve Onderneming Award 2022. De retailgroep leidde - via ons opleidingscentrum PMO - 40 mensen binnen hun bedrijf op tot ‘mentor’ om nieuwe en jonge mensen met een diverse achtergrond beter te begeleiden.

De Inclusieve Onderneming Award lauwert ondernemingen die 'inclusief ondernemen' hoog in het vaandel dragen. Ze zetten in op diversiteit en hebben daarbij oog voor het potentieel van elke werknemer. Een vierkoppige jury koos op basis van de deelnamedossiers van 16 kandidaten vijf ondernemingen uit die zich een jaar lang ambassadeurs van de Inclusieve Onderneming Award 2022 mogen noemen: Klaasen en co, Renotec NV, WZC Witte Meren, Schilderwerken Zenner en Albert Heijn Peeters-Govers.

Op maandag 10 oktober, tijdens het netwerkevenement 'Dag van Inclusie', stemde het publiek Schilderwerken Zenner tot uiteindelijke winnaar van de Inclusieve Onderneming Award 2022.

Ontdek in de video hieronder hoe Peeters-Govers haar inclusief HR-beleid aanpakt of lees een stukje uit het interview met Jan en Wim Peeters met Made in Kempen over hun unieke aanpak. 

Albert Heijn Peeters-Govers

Albert-Heijn Peeters-Govers heeft 150 mensen aan de slag via een alternatieve tewerkstelling. “Dat zijn mensen die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt, omdat ze de taal niet kennen. Het gaat om immigranten en om asielzoekers”, vertelt Jan Peeters. “We hebben hier veel juweeltjes, die soms wat opgeblonken of gepolijst moeten worden. Fantastische verhalen."

"Zo werkt er een architect uit Syrië bij ons. Hij leert hier de taal, hervindt zijn zelfvertrouwen en kan ooit weer als architect meedraaien in onze samenleving. We hebben ook een Oekraïense gynaecologe, wiens diploma in België niet wordt erkend. We leren haar de taal op de werkvloer en versterken zo ook haar sociale contacten.”

“We doen dit pas sinds 2015, maar het is altijd een win-win. Wij vinden goede medewerkers, zij groeien als mens, krijgen zelfvertrouwen en een springplank. De maatschappij wint ook: er is geen ondersteuning meer nodig, mensen leren op eigen benen te staan en integreren. We geloven daar sterk in.”

“Onze medewerkers zijn ook een weerspiegeling van de maatschappij. Onze klanten zijn even divers”, vult ook Wim Peeters aan. Die diversiteit vraagt een investering van het bedrijf maar ook daar draait Peeters-Govers zijn hand niet voor om. Mét de hulp van Buurtsuper.be en PMO.

“We hebben onze eigen supermarktmensen opgeleid om die mensen te begeleiden. Zo hebben we nu 40 zogenaamde ‘mentoren’ bij ons rondlopen, opgeleid via een eendaagse opleiding op de werkvloer door PMO. Het is een investering, maar ook een olievlek. Die asielzoeker die hier werkt, vertelt in het asielcentrum wat hij heeft bijgeleerd en hoe graag hij hier werkt."

Bron: www.made-in.be/kempen

Mentoropleiding

Mentoropleiding

Wil jij ook meer inzetten op diversiteit? En jouw medewerkers handvaten geven om nieuwe medewerkers beter te begeleiden en in te zetten? 

Boek dan de eendaagse 'Winkelmentor' training, erkend door de FOD Werk en het Sociaal Fonds, waarin – naast de basistheorie – vooral gewerkt wordt met praktijkgerichte workshops gekoppeld aan actuele winkelsituaties. Voor werknemers in de retailsector die hun jarenlange ervaring willen doorgeven aan jonge en/of nieuwe medewerkers.

Meer over de 'Winkelmentor' training

Gerelateerde artikels

Aantal flexi-jobs gestegen
Koopkrachtpremie voor winstbedrijven en werkbonus
Koel en betrouwbaar

Smeva

Koel en betrouwbaar

23 min.

Actueel

Liefdevolle bioteelt
Kleurden onze Rode Duivels té rood?
Lekker en gezond richting feesten
cover-van-supermag-oktober-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy