Aanwervingsstop bij bedrijven


Personeel
Trends & innovaties

Het Nieuwsblad publiceerde de resultaten van een onderzoek van de KULeuven in samenwerking met Acerta en HR-square over de impact van de coronacrisis op de tewerkstelling in ons land. Ze onderzochten ook hoe werkgevers de evolutie in 2021 zien.

Dat de arbeidsmarkt na de coronacrisis niet snel zal normaliseren, is zo goed als zeker. Het is bang afwachten hoeveel faillissementen - en dus ontslagen - er zullen komen.

En ook het aantal bedrijven dat in 2021 zijn personeelsbestand ziet groeien, is mager: slechts een kwart. Ruim de helft (55%) zal al blij zijn als ze hun personeelsbestand op peil kunnen houden. De rest zal het met minder doen (6,5%) of hooguit mensen vervangen (13%). “Dat een kwart van de werkgevers toch extra aanwervingen plant, is een positief signaal”, volgens professor Verbruggen van de KUL.

In veel bedrijven vrezen werkgevers, die volgend jaar wel op zoek gaan naar nieuwe mensen, dat die zoektocht een flinke uitdaging wordt. Zes op de tien zeggen vandaag al niet de juiste profielen te vinden, en ook voor volgend jaar vreest 55% daarvoor. Bovendien denkt 65% dat volgend jaar minder mensen spontaan zullen vertrekken.

Een mes dat aan twee kanten snijdt: enerzijds moeten bedrijven dan zelf minder snel op zoek naar vervangers, anderzijds wordt het zo nóg lastiger om nieuwe medewerkers te vinden. “Bedrijven die volgend jaar toch nieuwe mensen willen aantrekken, zullen hun vacatures natuurlijk wel ingevuldmoetenkrijgen om groei te realiseren”, zegt Kathelijne Verboomen, directrice van het kenniscentrum Acerta Consult.

“Als bedrijven door de krapte op de arbeidsmarkt niet kunnen vinden wie ze zoeken, ligt de oplossing bij hun eigen mensen. Die moeten nieuwe en andere vaardigheden aanleren. Dé uitdaging voor bedrijven zal erin bestaan eigen medewerkers een levenslang leertraject aan te bieden.”
 

 

Dé uitdaging voor bedrijven zal erin bestaan eigen medewerkers een levenslang leertraject aan te bieden.

Kathelijne Verboomen, directrice kenniscentrum Acerta Consult

Gerelateerde artikels

Lonen mogen max. 0,4% stijgen
Sneltests in essentiële sectoren
Indexaanpassing lonen in mei

Actueel

Canadese Couche-Tard neemt Carrefour niet over
Groepsvrijstellingsverordening en franchise
Frankrijk ziet overname Carrefour niet zitten
cover-van-supermag-december2020-hr.jpg

Super
MAG 5

SuperMAG nr. 5
December 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy