Ziektebriefje blijft verplicht in kmo’s

2 min.

Personeel
Belangenbehartiging

Het regeringsakkoord voorziet de afschaffing van het ziektebriefje wanneer werknemers zich afwezig melden voor één dag. Ze zijn dan niet langer verplicht om een ziektebriefje in te brengen met een maximum van drie dagen per jaar. Na UNIZO-protest heeft de regering op de valreep kleine en middelgrote ondernemingen vrijgesteld van deze nieuwe maatregel. Het UNIZO-lobbywerk heeft dus geloond.  

Vicepremier Petra De Sutter (Groen) had reeds dinsdagmorgen in De Ochtend (Radio 1) die aanpassing, net voor de persconferentie, aangekondigd: "UNIZO heeft laten weten bang te zijn voor de 'maandagochtendziekte', waarbij werknemers vooral na het weekend niet op de werkvloer zouden verschijnen." De Sutter stelde dat de kmo-vrijstelling bij wijze van compromis tot stand is gekomen. Het is echter nog afwachten hoe ‘kmo’s’ precies zullen gedefinieerd worden. Daar vermeldt het regeringsakkoord nog niets over.

Buurtsuper.be hoopt in elk geval dat die definitie niet te eng wordt bepaald. “Vooral in buurtsupermarkten, die op zich toch wel veel werknemers tewerkstellen, zorgt die ‘maandagochtendziekte’ voor heel wat kopzorgen. Het blijft een uitdaging om de personeelspuzzel telkens weer opnieuw in elkaar te steken. Vaak gaat dit ook ten koste van de aanwezige personeelsleden die zich plots dubbel moeten inzetten."

“We merken in de praktijk dat het ziektebriefje heel wat mensen, die ’s ochtends zich niet 100% voelen zonder daarbij écht ziek te zijn, alsnog over de drempel helpen om te komen werken", aldus Luc Ardies. “Bovendien zijn de werkgevers, die weinig problemen ter zake ervaren, vrij om dan toch geen ziektebriefje te vragen.”

UNIZO mordicus tegen afschaffing ziektebriefje voor de eerste ziektedag(en)

Gerelateerde artikels

De hype van 'goedkoop' doorprikt

Prijsstijgingen basisvoeding leiden niet tot minder verkoop

De hype van 'goedkoop' doorprikt

3 min.
Muntstukken 5 en 10 eurocent te kort?
Wat als jobstudent meer dan 475 uren gewerkt heeft?

Actueel

Digitalisering & impact op de winkelmedewerker (5)
Ontslagbrief moet dag eerder op de post
Kempense nuchterheid en en Nederlandse precisie
cover-supermag-juni-2022-hr-zonder-paskruisen.jpg

Super
MAG 3

SuperMAG nr. 3
Juni 2022

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy