Werknemers in quarantaine moeten verlof opnemen

2 min.

Coronacrisis
Personeel

Werknemers die uit een rode zone terugkeren en in quarantaine moeten, kunnen geen beroep doen op tijdelijke werkloosheid. Dat besliste de federale regering. 

Deze medewerkers kunnen, als ze niet kunnen telewerken, (betaald of onbetaald) verlof nemen. Dat is een streep door de rekening van werkgevers, die verwachten dat dit de relatie met de werknemers niet ten goede komt. Bovendien zullen heel wat sectoren maandag, vanwege de afwezigheid van medewerkers, mogelijk niet volledig kunnen heropstarten.

“Al zijn we wel tevreden dat het nu tenminste duidelijk is dat werkgevers hun werknemers in quarantaine niet onvoorwaardelijk zullen moeten doorbetalen”, luidt het bij UNIZO. Eerder protesteerden UNIZO en Buurtsuper.be tegen de mogelijke piste om zo’n werknemers in ziekteverlof te laten gaan.

Volgende week wordt rond de tafel gezeten met Minister van Werk Dermagne. Unizo en Buurtsuper.be hopen de minister van Werk toch te kunnen overtuigen van tijdelijke werkloosheid voor wie terugkeert uit het buitenland.

De nieuwe quarantaineregeling geldt alvast tot 15 januari, maar kan nog worden verlengd. De quarantaine duurt minstens zeven dagen. Op dag 1 en op dag 7 moet een coronatest worden afgelegd. Pas na een negatieve tweede test mag de quarantaine beëindigd worden.

 

“Ondernemingen mogen niet de dupe zijn!"

Gerelateerde artikels

Winkels in binnensteden blijven het moeilijk hebben
Het ontwerp sociaal akkoord ontrafeld
Het ontwerp sociaal akkoord ontrafeld

Actueel

Tomorrow & Localty overgenomen door Detail4Retail
Twee enseignes, een ondernemer
Maaltijdboxen in de lift
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy