Werkgevers zien VDAB steeds liever komen

3 min.

Personeel

Uit een recente bevraging van VDAB blijkt dat de algemene tevredenheid van werkgevers over VDAB is toegenomen. De zogenaamde Net Promotor Score* vertrekt vanuit de vraag: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat je VDAB zou aanbevelen aan vrienden, familie of kennissen?’ Daaruit blijkt dat de meerderheid VDAB zou aanbevelen. De score is gestegen van 6 in 2019 naar 22 in 2022, een opvallende stijging. 

In 2022 publiceerden werkgevers meer dan 380.000 vacatures bij VDAB. Daarmee is vdab.be nog steeds de grootste jobsite in Vlaanderen. 85% van hen geeft aan dat ze tevreden zijn over de publicatietool van VDAB. Dagelijks wordt de vacaturedatabank van VDAB zo’n 25.000 keer bezocht. Bij 111.680 vacatures vroegen werkgevers in 2022 hulp aan VDAB om een geschikte kandidaat te vinden. Van deze werkgevers geeft 76% aan dat ze tevreden zijn van de dienstverlening van VDAB.

VDAB onderneemt dan ook inspanningen om werkgevers actief te benaderen. Voor de moeilijk invulbare vacatures, de knelpuntvacatures, haalt VDAB alles uit de kast. Wanneer het om meerdere vacatures voor eenzelfde functie bij één of meerdere bedrijven uit de streek gaat, bekijkt VDAB bijvoorbeeld of een tijdelijke, mobiele opleiding een antwoord kan bieden. 

Daarnaast zijn op vdab.be/opleidingen zo’n 800 door VDAB erkende opleidingen te vinden die door VDAB zelf of een partnerorganisatie worden aangeboden. VDAB wil kandidaten op maat van de vacature opleiden. Dat betekent dat VDAB voorziet in basisopleidingen, en een kandidaat daarna tijdens een stage zijn opleiding kan voltooien bij de werkgever. Voor anderstaligen is job- en taalcoaching op de werkvloer mogelijk. 

 

Gerelateerde artikels

Anoniem aanwervingsproces leidt tot succesvolle rekrutering
Wandelbaan, loopbaan of sprintbaan?
Duaal leren, kans voor werkgever en student

Actueel

Paaseieren bestellen

Online te bestellen

Paaseieren bestellen

1 min.
Buurtsuper.be begeleidt franchisenemers bij overname
Crashed Glass

Jupiler

Crashed Glass

2 min.
cover-supermag-feb-2023-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2023

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy