Wat betekent ontwerp IPA concreet?

3 min.

Personeel
Belangenbehartiging

De sociale partners van de Groep van 10 zijn het eens geraakt over een ontwerp sociaal akkoord. Ook UNIZO zal het ontwerp akkoord verdedigen bij haar raad van bestuur, dat bevestigde Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO aan na afloop van het marathon-overleg.

Wat zijn de kernpunten en wat wist UNIZO uit de wacht te slepen? 

Flexibiliteit rond het presteren van overuren

In alle sectoren kunnen voortaan tot 120 vrijwillige relance-overuren worden gepresteerd, zonder overloon, inhaalrust noch parafiscaliteit voor zowel werknemer als werkgever.

In het akkoord bedong UNIZO dat voortaan alle werkgevers gebruik kunnen maken van een systeem dat onder de noemer 'corona-overuren' al eerder was ingevoerd voor enkel de knelpuntsectoren. Daar bovenop bekwamen we dat het bestaande fiscaal gunstregime voor de gewone overuren verlengd wordt tot juni 2023.

Optrekken van minimumlonen

De minimumlonen worden - weliswaar in drie stappen - opgetrokken, te beginnen met een bruto opslag van €76 in april volgend jaar en daarna nog eens tweemaal €35 erbij in 2024 en 2026. De impact van deze loonsverhoging wordt overigens gemilderd door een fusie van de drie minimumlonen (voor 18-, 19- en 20-jarigen), waarbij de verhoging van €76 enkel wordt toegepast op het minimumloon op 18 jaar.

De overheid wordt aangesproken op haar eerdere belofte om via fiscale weg tussen te komen, en er zo voor te zorgen dat die €35 euro tot €50 zou verhogen. 

Eindeloopbaan

Een leeftijdsverlaging voor SWT (vroeger brugpensioen) heeft UNIZO afgeblokt, omdat dit de omgekeerde wereld zou zijn nu het er net op aankomt om zoveel mogelijk mensen te activeren en langer te laten werken. Het compromis met de vakbonden houdt in dat de bestaande SWT, vanaf ten vroegste 60 jaar, wordt verlengd. Landingsbanen worden mogelijk vanaf 55 jaar.

Tweede Pensioenpijler

Voor de harmonisatie van de tweede pensioenpijler tussen arbeiders en bedienden vragen de sociale partners uitstel tot 2030, waarbij de werkgevers zich wel engageren tot alvast geleidelijke stappen van 0,1% vanaf 2027, in volgende IPA's tot 2030.

Daar tegenover vraagt UNIZO van de overheid dan wel een fiscale en parafiscale stand stil, zodat deze inspanningen niet meteen weer worden 'opgegeten'. Die rechtszekerheid is cruciaal, aldus Danny Van Assche. 

Gerelateerde artikels

Het ontwerp sociaal akkoord ontrafeld
Het ontwerp sociaal akkoord ontrafeld
Elektronisch betalen in elke winkel

Actueel

Tomorrow & Localty overgenomen door Detail4Retail
Twee enseignes, een ondernemer
Maaltijdboxen in de lift
cover-supermag-april-2021.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2021

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy