Verlening tijdelijke werkloosheid wegens overmacht?

1 min.

Nieuws
Personeel
Coronacrisis

Ondernemersorganisatie Unizo wil dat de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht, het federale overbruggingsrecht en de overbruggingskredieten tot midden volgend jaar worden verlengd. Op Vlaams en Brussels niveau vraagt Unizo dat het beschermingsmechanisme wordt verlengd, waarbij ondernemingen met zwaar omzetverlies financieel worden ondersteund.

Specifiek voor Vlaanderen kijkt Unizo naar de coronalening van het investeringsvehikel PMV/Z. De Vlaamse regering biedt via PMV/Z een achtergestelde lening aan voor bedragen tussen 5.000 en 25.000 euro. Het gaat om leningen die ten vroegste na twee jaar moeten worden terugbetaald, waardoor er extra ademruimte wordt gegeven aan de sector om er bovenop te komen.

"We beseffen dat dit veel geld gaat kosten, maar het alternatief is een tsunami van faillissementen, inkomsten- en jobverlies, met nog veel ergere gevolgen voor onze economie, welvaart en begroting”, aldus Unizo. De zelfstandigenorganisatie stelt dat bepaalde sectoren nog altijd in zware problemen zitten. Ook wijst het op de aarzelende heropleving en zelfs stilstand van de economie, door de nieuwe opstoot van het coronavirus.

"Een nieuwe lockdown, moeten we trachten te vermijden. Maar het is nu wel duidelijk dat onze bedrijven alle beschikbare hulp zullen kunnen gebruiken tot er een vaccin is om dit virus onder controle te krijgen."

De organisatie benadrukt nog dat de Europese Unie gunstig is over een verlenging van het 'tijdelijk steunkader'.

Gerelateerde artikels

De Standaard: "Langere quarantaine voedt vrees voor personeelstekorten"

Actueel

Delhaize start maaltijdenleveringsdienst
De Standaard: "Langere quarantaine voedt vrees voor personeelstekorten"
Jumbo in laatste rechte lijn voor overname Hema
cover-supermag-oktober2020-hr.png

Super
MAG 4

SuperMAG nr. 4
Oktober 2020

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Franchise
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Info & advies

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy